Şekerbank

Bingöl'de Kırsal Kalkınma 10. etap başvuruları başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bingöl'de Kırsal Kalkınma 10. etap başvuruları başladı
Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Şimşek, Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleme Programı, Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlar 10. etap başvurularının başladığını belirtti.
Tofidass

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Vahap Şimşek, Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleme Programı, Tarıma Dayalı Ekonomik yatırımlar 10. etap başvurularının başladığını söyledi.

Şimşek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Çerçevesinde Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, proje tekliflerinin 30 gün içerisinde hazırlanması ve en geç 29 Mayıs'a kadar projelerin sunulması gerektiğini söyledi.

Proje limitlerinin 1 milyon ile 3 milyon lira arası olduğunu ve yatırım projelerinin de en geç 1 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini kaydeden Şimşek, şunları kaydetti:

"Yüzde 50 hibe destekli olan projelerin 10. etapta yatırımcılarımızın; tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımı, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik modern sabit yatırım projeleri ve hayvansal orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konularında destek verilecek."

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Karaman’daÖnceki Haber

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi Mütevel...

Devlet desteğiyle gelirini 4'e katladıSonraki Haber

Devlet desteğiyle gelirini 4'e katladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar