Şekerbank

Beyaz altına ‘altın’ gibi fiyat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Beyaz altına ‘altın’ gibi fiyat
ANTBİRLİK Başkanı Yavuz, kütlü pamuğun kilosunu 20 TL açıklayarak, Türkiye piyasasının en yüksek pamuk fiyatını verdi.
Tofidass

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Başkanı Mustafa Yavuz,  merakla pamuk fiyatının açıklanmasını bekleyen pamuk çiftçisine, yılbaşından önce müjdeyi verdi. Yavuz, kütlü pamuğun kilosunu 20 TL açıklayarak, Türkiye’deki en yüksek pamuk rakamını duyurdu. Yavuz, dünya piyasasında düşük seyreden fiyatlardan dolayı endişeli olan çiftçiye, rekor fiyatla büyük mutluluk yaşattı.

ÇİFTÇİ DOSTU BAŞKAN

Göreve geldiği günden itibaren her yıl Türkiye ortalamasının üzerinde pamuk fiyatı belirleyen çiftçi dostu Başkan Yavuz, zor durumda olan üreticinin her daim yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. Pamuk fiyatını özellikle geç açıkladığını belirten Yavuz, böylelikle çiftçinin zarar etmesini de önledi. Şimdiye kadar emanet usulü olarak alınan pamuğun kg fiyatı, üreticiye 20 TL olarak ödenecek.

ÜRETİCİYE EN YÜKSEK FİYAT

Başkan Yavuz, bu yıl pamuk fiyatlarının dünya piyasasında çok düşük seyrettiğini belirtirken, “Pamuk alım döneminde fiyat açıklamış olsaydık, çiftçimiz büyük zarar edecekti. Özellikle son ana kadar bekledik ki hem çiftçimizin zarar etmesini önleyelim hem de ürününü en yüksek fiyattan alalım istedik. O nedenle 20 TL gibi rakam belirleyerek, bırakın Türkiye’yi dünya piyasasının bile üzerinde rakam açıkladık” diye konuştu.

20 TL HAYIRLI OLSUN

Antalyalı üreticilerin menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Yavuz, “Çiftçimiz kazansın ki her alanda üretmeye devam etsin. Temel prensibimiz de aldığımız kararlar da bu yönde. Hiçbir üreticim bir lira bile zarar etmesin. Tüm olumsuzluklara rağmen imkanlarımızı zorlayarak üreticimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Yeni pamuk fiyatımız çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker Pancar Bedelini Ocak’ta ÖdeyecekÖnceki Haber

Kayseri Şeker Pancar Bedelini Ocak’ta Öd...

Gıda fiyatları daha da artacakSonraki Haber

Gıda fiyatları daha da artacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar