Şekerbank

Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Törenle Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başarılı Kursiyerlere Sertifikaları Törenle Dağıtıldı
Tofidass

Başmakçı ilçesi Yassıören Köyünde Afyonkarahisar İşkur İl Müdürlüğü, Başmakçı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Başmakçı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa 17 Ekim2018 tarihinde 15 kursiyerin katılımı ile başlayan ve 05 Kasım 2018 tarihinde sona eren SÜRÜ YÖNETİM ELEMANI kursun belgeleri  Yassıören Köyünde yapılan belge dağıtımı töreni ile kursu başarı ile bitiren kursiyerlere teslim edildi.

Belge dağıtım törenine Başmakçı Kaymakamı Sayın Mehmet SOYLU, İlçe Jandarma Komutanı Hakan ÖZKAN, Başmakçı İlçe Tarım ve Orman  Müdürü Yavuz Arslan TÜR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner ÖZDEMİR, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ahmet Ali Dalgalı, Yassıören Köy Muhtarı Cafer AKKAYA, kursiyerler ve üreticilerin katılımı ile gerçekleşti.

Belge dağıtımı töreni öncesi 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu ile ilgili bilgi veren İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yavuz Arslan TÜR şunları söyledi; "Bakanlığımızın hibe ve destek programlarında sertifika sahibi yetiştiricilerimize öncelik tanındığı ve 200 baş dişi küçükbaş hayvan sahipleri sürü yönetimi elemanı istihdam ettiği takdirde 5.000 TL istihdam desteği verilmektedir." dedi.

Başmakçı  Kaymakamı Sayın Mehmet SOYLU konuşmasında;           

"Bizler devlet olarak tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. İlçemizdeki vatandaşlarımızın önemli geçim kaynakları arasında yer alan hayvancılığı geliştirebilmek, aile ekonomilerine katkıda bulunmak,  ülkemizdeki et üretimini artırarak fiyatlarda istikrarın sağlanması adına yarar sağlayacaktır. Vatandaşlarımız tarım ve hayvancılık teknikleri konularında verilen bu eğitimlerde; çiftçilerimizin öğrendiklerini uygulamaları halinde; gelirlerinde artış olacağını, faaliyetlerinin sürdürülebilir ve verimli hale geleceğini, sağlıklı ve hijyenik koşullarda bol bereketli, güvenli gıda üretimini gerçekleştirebileceklerdir." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Taşköprü'de Genç Çiftçi Proje Kontrolleri YapıldıÖnceki Haber

Taşköprü'de Genç Çiftçi Proje Kontroller...

İyi Tarım Uygulamaları Yapan Kivi Yetiştiricilerine Sertifika VerildiSonraki Haber

İyi Tarım Uygulamaları Yapan Kivi Yetişt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar