Şekerbank

Bakan Çelik: Kırsal kalkınma desteklerini 81 ile yaygınlaştıracağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan Çelik: Kırsal kalkınma desteklerini 81 ile yaygınlaştıracağız
Tofidass

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, artık stratejik bir sektör haline gelen tarımla ilgili ülke politikalarını belirlemek amacıyla 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirterek "Bu toplantılarla tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettik. Bu problemlerin çözülmesi için hemen gerekli tedbirleri almaya başladık. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin talepleri doğrultusunda politikalarımıza şekil verme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Bakan Çelik programlarını gerçekleştirmek üzere hafta sonunu Adıyaman ve Şanlıurfa'da geçirdi. Çelik, bu kapsamda ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Bölge Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl toplantısına katıldı. Burada katılımcılara seslenen Çelik, Adıyaman'da olmaktan duyduğunu mutluluğu dile getirerek, bugün Adıyaman'a bakanlığı getirdiklerini söyledi.

Dönem içerisinde 7 ayrı bölgede önemli toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, bu toplantılarda tarım sektörünün sıkıntılarını tespit ettiklerini aktardı. Bu problemlerin çözülmesi için hemen gerekli tedbirleri aldıklarını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

Kırsal kalkınma desteklerine de işaret eden Çelik, 81 ilin bu destekten yararlanacağını belirterek, "Ağustos ayında 81 ilimizde hangi havzada ne ekilecek ve neye destek verilecek önümüzdeki aylarda açıklayacağız. En alt dilimdeki yerleşim alanında hangi ürünün ekilmesinin yararlı olacağı, ürün çeşidimiz ne olmalı gibi konular üzerinde çalışıyoruz." dedi.

Kaliteli ürün alma konusunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Çelik, ileriki yıllarda pamuk üretiminin artırılacağını belirtti.

Toprak analiziyle ilgili bu yıl destek verilmeyeceğini kaydeden Çelik, tohumun toprağa girmeden önce toprak analizi yapılmasının şart olduğunu söyledi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
300 yıldır bal üretiyorlarÖnceki Haber

300 yıldır bal üretiyorlar

Bakan Çelik: Köye dönüş için genç çiftçileri destekliyoruzSonraki Haber

Bakan Çelik: Köye dönüş için genç çiftçi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar