Şekerbank

Atıl Tarım Arazileri Yağlık Ayçiçeği ile Değerleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Atıl Tarım Arazileri Yağlık Ayçiçeği ile Değerleniyor
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığının arazilerin kullanımın etkinleştirilmesi projesi kapsamında atıl tarım arazilerine ekilmek üzere Bolu İl/ilçelerinde yağlık ayçiçeği tohum dağıtımı yapılacak.

Konu hakkında açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet MURAT;

“Bakanlığımızın stratejik planları doğrultusunda arz açığı olan stratejik öneme sahip yağlık ayçiçeği tohumları atıl arazilerimizin kullanımının yanı sıra üreticilerimiz içinde önemli bir alternatif ürün oluşturacaktır. Proje kapsamında ilimizde yaklaşık 800-900 paket ayçiçeği tohumu dağıtılacak olup, bunun %50’si genel bütçe %50 çiftçi katkısı şeklinde olacaktır. Yaklaşık 900 bin ₺ bütçe ile alınan tohumlar ile Bolu İl/ilçelerinde yaklaşık 20 bin dekar alan ekilerek üretime önemli bir katkı sağlayacaktır. Gıdanın stratejik öneminin giderek arttığı günümüz şartlarında arazilerimizi değerlendirmek ve mutlak suretle ekim yapmak önem arz etmektedir.

Talepler 28 Mart tarihi ile İl/İlçe müdürlüklerimiz tarafından alınmaya başlamış olup, üreticilerimiz 8 Nisan Cuma mesai bitimine kadar müdürlüklerimize taleplerini iletebileceklerdir.

Bunun yanı sıra “Nohut Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında ilçelerden üreticilerimizin talepleri değerlendirilerek %40 destekli 7.500 kg nohut ve 15 ton yem bezelyesi İl Özel İdaremizin destekleri ile üreticilerimize dağıtılacaktır.

Projelerin üreticilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyor, üretim sizden destek bizden sloganıyla desteklerini esirgemeyen başta Bakan Yardımcımız Fatih METİN Bey olmak üzere Sayın Valimiz Ahmet ÜMİT, değerli Bolu Milletvekillerimiz Sayın Arzu AYDIN ile Sayın Fehmi KÜPÇÜ, İl Özel İdaremiz ve emeği geçenlere şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbağanın Gözü Patlamadan Dereye Su GelsinÖnceki Haber

Kurbağanın Gözü Patlamadan Dereye Su Gel...

Denizli’de Alabalık Sektörü Değerlendirme Toplantısı YapıldıSonraki Haber

Denizli’de Alabalık Sektörü Değerlendirm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar