Şekerbank

Antbirlik Yatırımlarıyla Devleşiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Antbirlik Yatırımlarıyla Devleşiyor
Dünyayı durduran COVİD-19 Antbirlik’i durdurmayı başaramadı sadece bir yıl geciktirdi.
Tofidass

Antbirlik, yatırımlarını hızlandırdı. İlk yatırımını güneşe, ikinci büyük yatırımını da narenciye için yaptı. Hazırlık aşamaları tamamlanan 4 büyük yatırım da 2022’de.

Antalya tarım çiftçisinin refahını yükseltmek ve kurumun 50 yıl sonrasını inşa etmek isteyen Antbirlik, 300 milyonluk yatırımlarını tek tek hayata geçirmeye başladı. Kurulan tesisler de Antbirlik ismiyle üretilen ürünler dünya piyasasına sürülecek.

ENERJİSİ GÜNEŞTEN

İlk yatırım adımını 30 milyonluk GES (Güneş Enerji Sistemi) projesini tamamlayarak atan Antbirlik, enerjisini güneşten üretecek. 30 bin metrekare alan üzerinde üretilecek 5 KW enerji ile tüketimini bedavaya getiren kurum, ihtiyaç fazlasını da satacak.

NARENCİYEYE YATIRIM

Antbirlik, diğer yandan günlük 250 ton hammadde işleme kapasiteli meyve suyu konsantresi ve salça domates suyu üretim tesisi için kazmayı vurdu. Narenciyenin başkenti Antalya’da kurulacak tesis, kuruma 135 milyon liraya mal olacak. Fabrika da salça üretimi de yapılacak.

ÇİFTÇİYE SOGUKHAVA DEPOSU

Antbirlik, 2022’de teslim alacağı bir diğer yatırımı ise 50 milyon liraya mal edeceği soğuk hava deposu oldu. 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesis 35 odalı olacak. Tesiste, taze muhafaza, donmuş ürün işleme, paketleme ve soğutulmuş koridor gibi üniteler bulunacak. Son teknoloji (Anonyak-Karbondioksit Kaskad sistemli Soğukhava depomuz 15 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Fabrika için start verildi. 

HEDEF 2023

Vizyon projelerinden 3 yatırımı hayata geçiren Antbirlik, diğer 4 yatırımı 2022 Ağustos ayında hizmete sokacak. Böylece bin 500 çalışan kapasitesi ile Antbirlik bölgede üretimden-tüketime tek el sahibi olacak.

 GELEÇEĞİ İNŞA EDİYORUZ

Antalyalı çiftçinin ürettiği her ürünü, alıp, işledikten sonra Antbirlik logosuyla paketleyip pazara süreceklerini belirten Antbirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz,  “69 yıllık tecrübesiyle çiftçinin rehberi olan Antbirlik’in geleceğini inşa ediyoruz” diye konuştu.

BÜYÜKMEK TEMEL AMAÇIMIZ

Antbirlik’in büyümesi ve dev bir kurum haline gelmesini temel amaç edindiklerini ifade eden başkan Yavuz, “Bu amaca katkı sağlayan tüm unsurlar bizim hedefimiz. Antalya tarımın başkenti ve her türlü ürün yetişiyor, Bizde bu ürünleri işlemek için yatırım yapıyoruz” dedi.

ÇİFTİÇİMİZE SÖZÜMÜZ VARDI

Göreve geldiği günlerde çiftçiye verdiği tüm sözleri yerine getirmek için çabaladığına dikkat çeken başkan Yavuz, “Salgın nedeniyle gecikmeli de olsa sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyoruz. 2023 yılında tüm projelerimizi teslim aldığımız da Antbirlik Antalya ve Türkiye için bir kazanım olacak” diye konuştu.

GELEÇEĞE GÜVENİYORUM VE GENÇ NESİLLERE İNANCIM TAM

Türkiye’nin geleceğine güven duyduğunu ve genç nesillere inancının yüksek olduğunu vurgulayan başkan Yavuz, “Yatırımlarımızla istihdam sayımız 5 kat artacak. En büyük sevincim bu. Antbirlik, bir dönem gibi gençlere umut kapısı olacak” dedi.

PLANLI BÜYÜYORUZ

Başkan Yavuz, fiziki büyüme, ekonomik büyüme ve kalkınma için çiftçinin üretimine dikkat ettiklerine değinirken, üretimi arttırmak için, insan unsuru, sermaye ve doğal kaynak faktörleri harekete geçirdiklerini belirti. Yavuz, “Kurumsal yapının etkin işleyişi iyi büyümeyi teşvik eder. Planlı büyüyoruz” dedi.

ŞUURSUZLARLA İŞİMİZ YOK

Egolu, nefsi zafiyet içinde ve şeytanla yandaş olan bazı çıkar odaklı kişilerin hizmeti aksatmaya çalıştığını ve yapılan yatırımları bilinçsiz bir şuurla eleştirdiklerine değinen Yavuz, üreten ve üretim için adaletli davrandığını belirterek, “Kendini, haddini bilmeyen kişilerle ve onların çıkar işlerinle işim yok” diye konuştu.

ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN VARIZ

Tek derdinin Antalyalı çiftçilere hizmet olduğunu belirten başkan Yavuz, gelişmiş çiftçilik için tüm imkanlarını seferber ettiğine değinerek, “ Ben 10 yıllık siyasi hayatımda, kulağımı kötü, çirkin laflara tıkadım. Kimse benden şahsi menfaatleri için imtiyaz beklemesin. Benim hedefim çiftçiye hizmet” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Arca Atay “Ekolojik Tarım”ı anlattıÖnceki Haber

Arca Atay “Ekolojik Tarım”ı anlattı

Gürer: “Yem Fiyatlarındaki Artış Lafla Önlenemez, İcraat Gerekir”Sonraki Haber

Gürer: “Yem Fiyatlarındaki Artış Lafla Ö...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar