Şekerbank

Anneler Günü Çiçeklerinden Türkiye 15 Milyon Dolar Döviz Bekliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Anneler Günü Çiçeklerinden Türkiye 15 Milyon Dolar Döviz Bekliyor
Tofidass

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Anneler Günü dolayısıyla 34 ülkeye dışsatım yaptıkları ihracattan yaklaşık 15 milyon dolarlık gelir beklediklerini bildirdi.

PAKETLEMELER DEVAM EDİYOR

Bağdatlıoğlu, Anadolu Ajansı AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazar günü kutlanacak Anneler Günü için vatan dışına nihai sevkıyatlarını yaptıklarını, ancak dahil piyasa için paketleme işlemlerinin devam ettiğini söyledi.

Anneler Günü dolayısıyla 34 ülkeye 40 milyon dal kesme çiçek gönderildiğini belirten Bağdatlıoğlu, "Geçen sene Anneler Günü döneminde 30 milyon dolar dışsatım yapılmıştı, bu sene 40 milyon dal dışsatım yapıldı. Bundan yaklaşık 15 milyon dolarlık döviz girdisi bekleniyor." dedi.

En fazla ihracatın Hollanda, Almanya ve İngiltere'ye yapıldığını ifade eden Bağdatlıoğlu, şöyle konuştu:

RUSYA'YA GÖNDERİLEMEDİ

"Bu sene Rus annelere çiçek gönderemedik. Geçen senenin ilk 4 ayında Rusya'ya 40 milyon dal çiçek göndermiştik. Bu sene bir dal bile gönderemedik. Buna karşın ihracatımızda gelir olarak bu senenin ocak-nisan döneminde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 18 artış oldu. Rusya pazarı da aleni olsaydı bu sene kesme çiçekte yüzde 40 dışsatım artışı bekliyorduk."

İhracat artışının üretim artışından kaynaklandığını, kesme çiçek fiyatlarının geçen geçen seneye göre yüzde 30 ucuz olduğunu da belirten Bağdatlıoğlu, "Rusya'da, doğu bloğunda ve Irak'ta yaşanan krize karşın bu sene iklimin de yardım etmesiyle üretimde ağırbaşlı bir artış kaydedildi. Anneler Günü'ndeki artışın temel sebebi mahsul bolluğudur." diye konuştu.

İhracat artışının yanı sıra dahil pazarda da çok ağırbaşlı bir hareketlilik kaydedildiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, "Çiçekçiler ve süpermarketlere çok fazla satış yapıldı. İç pazarda ağırbaşlı bir artış mevcut. Türkiye'de çiçek tüketimi artıyor." ifadelerini kullandı.

ANNELER PEMBE KARANFİL

Bağdatlıoğlu, Anneler Günü'nde en çok pembe ve aleni renkli çiçeklerin tercih edildiğini, en çok satılan satılan çiçeğin de karanfil olduğunu söyledi.

Karanfilin ardından gül ve gerberanın alaka gördüğünü belirten Bağdatlıoğlu, "Çiçek sevgiyi ifade etmenin en duygusal, en masum yoludur. Sevdiklerinize çiçek verin." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında kaldıÖnceki Haber

Dünyaca ünlü Finike Portakalı dalında ka...

Adana’da Karpuz Hasadı BaşladıSonraki Haber

Adana’da Karpuz Hasadı Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar