Şekerbank

9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
9. Ulusal Sazan Balığı Tutma Yarışması
Sapanca Gölü'nde devam eden yarışmanın üçüncü gününde 16,2 kilogram ağırlığında sazan balığı yakalandı
Tofidass

Kartepe İlçesi Sapanca Gölü Eşme Sahili’nde düzenlenen Sazan Balığı Tutma Yarışmasına 6’sı yurt dışından 52 takım katıldı. Her geçen yıl ilginin arttığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe’nin sporun ve bu tür organizasyonların adeta merkez adresi konumunda olmasından gurur duyduğunu belirtti.

Bu yıl 9. Düzenlenen Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması, Kartepe Belediyesi ve Sapanca Belediyesi ile Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (KAMADER) ortaklığında 5 gün süren mücadele ardından hafta sonu düzenlenen ödül töreni ile son buldu.

Eşme Sahili’nde Rekor Büyüklükteki Sazan

Çevre bilincinin yaygınlaştırılması, usulsüz avcılığın önüne geçilmesi ve doğal hayatın korunmasına katkı vermek amacıyla düzenlenen yarışmaya 6’sı yurt dışından olmak üzere çevre il ve ilçelerden 52 takım katıldı. Eşme Sahili’ndeki yarışmaların en büyüğü olarak rekor kabul edilen, 16 kilo 200 gram ağırlığında ve 1 metre boyunda sazan balığını tutan Foks Lodos takımı en büyük balık yakalama dalında birinci oldu. Yarışmada 35 kilo 875 gram gelen toplam 4 adet sazan balığı yakalayan Extreme Carp Team ekibi de en çok balık yakalama dalında birinci oldu.

Tutulan sazan balıklarının kilo tartımı ve boy ölçümü yapıldıktan sonra, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ve KAMADER Başkanı Engin Uztürk ile birlikte balıkları yeniden göle bırakıldığı yarışmada Asya Balıkçılık 25 kilo 160 gram ile en çok balık yakalama dalında 2. Oldu. Foks Lodos Balıkçı Takımı da 16 kilo 200 gram ile en çok balık yakalama dalında üçüncü oldu. En büyük balık kategori birincisine 7 bin TL, en çok balık yakalama dalı birincisine 7 bin TL, en çok balık yakalama ikincisine 4 bin TL ve en çok balık yakalama üçüncüsüne de 2 bin TL ödül verildi.

Başarılı bir organizasyonu tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden KAMADER Başkanı Engin Uztürk, organizasyonun başarılı geçmesine katkı sağlayan Kartepe ve Sapanca Belediye Başkanları ile Kartepe Kaymakamına teşekkür plaketi verdi. Sapanca gölünün su ve spor kaynaklarına dikkat çeken Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş ile bu yıl organizasyona dahil olan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer de, yerel yönetimler olarak üzerlerine düşeni yapmaya her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Katılım ve ilgi gösteren yerli ve yabancı misafirlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, “Kartepemiz her türlü doğa sporunun yapılabildiği bir yer. Doğa sporlarının yapıldığı bir ilçe belediye başkanı olarak gençlerimize bu konuda destek vermeye devam ediyoruz. Sporun ve bu tür organizasyonların adeta merkez adresi konumunda olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Kaliteli, renkli, sportmence ve çekişmeli bir organizasyon olmasını sağlayan KAMADER Başkanı Engin Uztürk ve görev alan yetkililere teşekkür ederim. Gelecek yıl buluşmak dileğiyle dereceye giren yarışmacıları da tebrik ederim” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manavgat'ta bal üretimi yarı yarıya azaldıÖnceki Haber

Manavgat'ta bal üretimi yarı yarıya azal...

Yeni cins mandalina piyasaya sunulduSonraki Haber

Yeni cins mandalina piyasaya sunuldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar