Şekerbank

2022 Yılı Gübre Destekleri Yüzde 100 Arttı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2022 Yılı Gübre Destekleri Yüzde 100 Arttı
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bu yıl hasat edilen buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için gübre desteklerini yüzde 25, 2022 üretim yılı için de hububat dâhil tüm ürünlerde gübre desteklerini yüzde 100 artırarak ödeyeceklerini bildirdi.
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımsal desteklere ilişkin Orman Genel Müdürlüğü’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli; “Birçok tarımsal üründe ve girdide küresel bazda büyük artışlar yaşanmakta. Uluslararası boyutta yaşanan bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri ile üreticimizin girdi maliyetlerini düşürmek için 2021 yılı başında gübre desteklerini %100, sertifikalı tohum desteklerini ise özellikle hububatlarda %88 ile %166 arasında artırdık.

Ancak son günlerde dünya genelinde hem gübre fiyatları, hem de gübre hammadde fiyatları tekrar artışa geçti. Petrol, doğalgaz gibi dış ticaret açığı verdiğimiz birçok gübre ham maddesinin fiyatlarındaki bu artışlar, tarımsal üretimimizi olumsuz yönde etkiliyor.

Yaşanan bu gelişmeler karşısında Bakanlığımızın önceliği çiftçilerimizin korunması ve üretimde sürdürülebilirliği sağlamaktır. Bu amaçla, bu yıl hasat edilen BUĞDAY, ARPA, ÇAVDAR, YULAF ve TRİTİKALE için gübre desteğini % 25 oranında artırarak ödeyeceğiz.

2022 üretim yılı için de gübre desteği, hububat dahil tüm ürünlerde %100 artırarak ödeyeceğiz. Böylece BUĞDAY, ARPA, ÇAVDAR, YULAF ve TRİTİKALE için 16 lira olan GÜBRE desteğini, 2021 üretim yılı için dekara 20 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 32 lira olarak ödeyeceğiz.

Diğer ürünlerde GÜBRE desteğini 2021 üretim yılı için dekara 8 lira, 2022 üretim yılı için de dekara 16 lira ödeyeceğiz. 2022 üretim yılı için sertifikalı tohum desteğini ise buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale ve çeltik için %50 artırarak dekara 24 lira ödeyeceğiz.

Yapılan bu düzenleme ile ülkemiz için stratejik öneme sahip Buğdayda Gübre desteğini 4 kat SERTİFİKALI TOHUM desteğini ise 3 kat artırmış olacağız. Yine MAZOT desteğini ise MAZOT maliyetinin ortalama %50’sini karşılayacak şekilde düzenleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 4
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 4
    KIZGIN
Meteoroloji'den birçok il için kuvvetli yağış uyarısıÖnceki Haber

Meteoroloji'den birçok il için kuvvetli...

Bayraktar: “Gübre fiyatları tarımsal üretimi ölümle tehdit ediyor”Sonraki Haber

Bayraktar: “Gübre fiyatları tarımsal üre...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar