Şekerbank

Ziraat Odası Sorunlarını CHP’ye Sundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ziraat Odası Sorunlarını CHP’ye Sundu
CHP PM ÜYESİ VE ESKİŞEHİR BİRİNCİ SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI PROF. DR. GAYE USLUER

CHP PM Üyesi ve Eskişehir Birinci Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, Ziraat Odası yönetimi ile buluşarak, odaların hazırladığı, çiftçilerin sorunlarını içeren dosyaları aldı.
CHP milletvekili adayları, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen ile Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ile görüştü. Tarım ve hayvancılıkta yaşadıkları sıkıntıları dile getiren oda başkanları, sorunları anlattıkları dosyaları milletvekili adaylarına verdi. 2 milyondan fazla çiftçinin ekonomik sıkıntılarla geçimini sağlamak için mücadele ettiğini ifade eden Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “CHP iktidarında mazotu 1,5 liraya alacaksınız, böylece devlet değil, üreten kazanacak. Bu mümkündür, çünkü mazotun rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruştur. Böylede çiftçi üretecek, kendi kazanacak ve refah adil paylaşılacak” dedi.
KENDİ STK’LARINI KURDULAR
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçime ilişkin İlk çalışmalarını tarıma ve çiftçiye yönelik yaptığını aktaran Prof. Dr. Usluer, şunları kaydetti: “Yeni çıkan Yerel Yönetimler Yasası ile köyler mahalle oldu burada tarım ve hayvancılık nasıl yapılacak? Tarımda dışarı bağımlılık, tohumların dışarıdan ithal edilmesi, çiftçinin sürekli kredi ve faizle boğuşması yaşanan en önemli sorunlardır. AKP iktidarındaki 13 yıllık tüketimin sona ermesini istiyoruz, bunun için de sizlerin desteği çok önemli. 13 yılda STK’ları bitirdiler, kendi STK’larını oluşturdular, küçük bahçeler oluşturdular, kooperatifleri siyasallaştırdılar.”
ZİRAAT FAKÜLTELERİYLE ÇALIŞMA HAYATA GEÇİRİLMELİ
Eskişehir’de yürümeyen, yerine getirilmeyen işlerin cevabını iktidar partisini milletvekillerinin yanıtlaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Usluer, “Muhalefetin işi yapılanları denetlemektir. Hatır için oy verilmez. Sıkıntılarınızı çözmek için iktidara talibiz, bu dosyalardaki sorunların çözümünü istiyorsak bize oy verilmesini sağlamalıyız. Eskişehir’de birinci Türkiye’de iktidar olmak istiyoruz, biz koalisyona değil, iktidara hazırlanıyoruz” diye konuştu. Prof. Dr. Gaye Usluer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz mazotta ÖTV’yi kaldıracağız, borçlar konusunda yardımcı olacağız diyoruz. Sanayide, tarımda üniversite ile işbirliği deniyor ama bunlar sözde kalıyor. Sizlerin en çok işbirliği yapacağınız yer ziraat fakülteleridir, ama böyle bir işbirliği olmamış, birlikte çalışılmamış, herkes teoriyi üretiyor ama bunu alanda uygulamaya koymak önemli.”
İTHAL BUĞDAY, YEME DAYALI HAYVANCILIK...
Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şen de, sivil toplum kuruluşlarının siyasileştirildiği görüşüne katıldığını ifade ederek, "Çiftçilere yönelik kurumların bir çiftçiye faydası yok, odalar da bitirilmek isteniyor, üye aidatı dışında bir gelirimiz kalmadı” diye konuştu. Türkiye’de dünyanın en yüksek kırmızı et fiyatı olmasına karşın, hayvancılığın ayakta duramamasının nedenin kötü yönetimden kaynaklandığını dile getiren Başkan Şen, “Hayvancılar, çalışıp dururken batarız, Türkiye’de 1970’li yılların hayvancılığına ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Başkan Şen, önemli sorunlarına dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti: “Hayvan ithalatı ile ilgili 5 firmaya yetki verilir, tüm hayvancılar batar. Büyük firmalar bu günü biliyor, ithalat izni onlara göre hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi çiftçiden 1 kilo ofis buğday almadı, depoları ithalatla doldurdular. Yeme dayalı hayvancılık dünyada hiçbir yerde yok, bizde Turgut Özal döneminden bu yana böyle, bunu yem sanayileri ayakta tutmak için yaptılar. Hayvanların açık alanlarda, meralarda beslenmesi lazımken, Özal zamanında yüzde 25 yem desteği verildi ve doğada yapılan hayvancılık bitti. Ufak çiftçiyi bitirerek hayvancılık ayağa kalkamaz, yem hammaddemizin yüzde 70’i ithaldir.”
HAYVANLAR DOĞADA BESLENMELİ
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, hayvanların yem ile değil, doğada beslenmesinin önemine değinerek, “Doğal beslenen hayvanın hem sütü hem eti et yendiğinde, vücut ısısı ile bu zeytinyağına dönüşüyor ve sağlık açısından zararı olmuyor ama yapay beslenirse bu kolesterol oluyor” şeklinde konuştu. Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan ise, “Bugün her şeyin fiyatının yükseldiği bir ortamda her şey yolunda denemez, ürünlerimizi satıyoruz hububat 5 yıldır aynı fiyatlarda satılıyor. Her yerde bir beklenti var, ama gerçekleşmeyen çok şey var. Sorunlarımızı sürekli dosyalandırıyoruz ve çözümü için size de bu dosyayı sunmak istedik” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kınalı keklikler süne ile mücadeleye hazırÖnceki Haber

Kınalı keklikler süne ile mücadeleye haz...

Niksar’da 'Süt Sığırcılığı Hibe Desteği' AnlatıldıSonraki Haber

Niksar’da 'Süt Sığırcılığı Hibe Desteği'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar