Şekerbank

Tarım Kredi 2016'da 74 milyon lira yatırım yapacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Kredi 2016'da 74 milyon lira yatırım yapacak
Tarım Kredi şirketleri, yönetimden üretime yeniden yapılandırma çalışmaları neticesinde geçen seneyi 32,1 milyon lira kar ile tamamlarken, bu yıl 73,7 milyon liralık yatırım hedefi belirledi.
Tofidass

Tarım Kredi'nin geçen sene toptan satışları yönetim değişikliğinin etkisiyle artış gösterirken, sağlanan verim artışı ve atıl kapasitelerin devreye alınmasıyla yeniden yapılanma çalışmaları olumlu sonuçlar verdi. Bu kapsamda 2014'te 40,4 milyon lira zarar eden Tarım Kredi şirketleri, geçen seneyi 32,1 milyon lira kar ile kapattı.

Tarım Kredi şirketleri, 2016 yılında konsolide net satışlarını yüzde 20,2 artırarak 1 milyar 118 milyon liraya, konsolide karını ise 75 milyon liraya çıkarmayı hedefliyor.

Ayrıca bu sene kapasite, inovasyon ve AR GE yatırımları olmak üzere 73,7 milyon lira yatırım yapmayı planlayan Tarım Kredi, yeni yılda 200 ek personel istihdam etmeyi öngörüyor.

"Yıllık ciro 1 milyar lirayı geçti" 

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, 1 milyon 54 bin çiftçiye hizmet götürdüklerini, 13 şirket ile yemden tohuma, tarımsal ilaçtan sera örtüsüne çiftçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediklerini bildirdi.

Güvendi, Tarım Kredi'nin yıllık cirosunun 1 milyar lirayı aştığına dikkati çekerek, ürettikleri tarımsal çıktıları kooperatifleriyle üreticilere ulaştırdıklarını söyledi.

Şirketlerindeki yeniden yapılandırma çalışmalarına da değinen Güvendi, ilk etapta şirketlerdeki insan kaynakları potansiyelini analiz ederek daha verimli kullanılmasını sağladıklarını, insan gücü israfını üretim ve hizmete dönüştürerek kaynakların etkinliği artırdıklarını ifade etti.

"Şirketlerimizle eşgüdümü sağladık"

Merkez yönetimindeki anlayış değişikliğini hızla şirketlerine de yansıttıklarını dile getiren Güvendi"Tarım Kredi, şirketleriyle arasında eşgüdümü sağlayan aktif bir yönetim bakışını benimsedi. Sonuç odaklı çalışma anlayışının kabul edildiği yeni dönemde sorunlar önceden tespit edilerek hızlı çözümler üretildi ve sonuçlarını daha ilk yılında meyvelerini vermeye başladı" diye konuştu.

Yapılanma çalışmalarında uluslararası bir danışmanlık şirketinden destek aldıklarını kaydeden Güvendi, şöyle devam etti:

"Şirketlerin sahip oldukları potansiyeller, güçlü ve riskli yönleri, sektörel, bölgesel ve küresel ölçekte analizleri yapılarak yeni fırsat alanlarına yönelmeleri sağlandı. Bu bağlamda riskli alanlar önceden tespit edilerek, atıl kalacak ve zararla sonuçlanacak yatırımların önüne geçildi. Şirketlerin güçlü yanları dikkate alınarak daha karlı ve katma değeri yüksek alanlara yönlendirildi. Kararların şirket bazlı değil, şirketlerin tümüne etkisini düşünerek alınmasıyla olası pazar kayıplarına da engel oldu."

"Plansız üretim dönemi bitti” 

Plansız ve pazar araştırmasına dayanmayan, şirket realitesine uymayan üretimlere son verdiklerini vurgulayan Güvendi, "Stokların sektörel gerçeklerle uyumlu yönetimi sağlandı. Bu kapsamda 2015 yılı içinde ortak hesap planına geçilerek kaynakların etkin ve verimli kullanımı gerçekleştirildi. Ayrıca bilişim altyapısı güçlendirilerek, kurumsal kaynak yazılımı (ERP) tamamlanarak insan kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağladık" görüşüne yer verdi.

Üreticiden tüketiciye satışlar 

Tarım Kredi Şirketler Topluluğu bünyesinde İmece Plastik, Tarım Kredi Plastik ve Damla Sulama Sistemleri, Tarkim Bitki Koruma, Tareks, Tarım Kredi Gıda, Tareks Hayvancılık, Tarım Kredi Süt, Imece Prefabrik Yapı, Tarnet Tarım Kredi Bilişim ve İletişim Hizmetleri, Tarım Kredi Endüstriyel Ürünler, Tarım Kredi Birlik, Trakya Dış Ticaret, Tarım Kredi Yem şirketleri bulunuyor.

Bu şirketler aracılığı ile plastik sera örtüsü, plastik boru, bitki koruma ilacı, hibrit tohum üretimi ve bakliyat paketleme, zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri, karma hayvan yemi üretimi yapılıyor.

Ayrıca ortak ürünlerinin değerlendirilmesi kapsamında mercimek, nohut, kuru fasulye, barbunya, patates, mısır, ayçekirdeği, bulgur, pirinç, buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi ürünler üreticiden alınarak nihai tüketiciye ulaştırılıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ölümüne balık avıÖnceki Haber

Ölümüne balık avı

Faruk Çelik: 50 bin ton et ithal imkanı varSonraki Haber

Faruk Çelik: 50 bin ton et ithal imkanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar