Şekerbank

Tarım Gazetecileri Ankara'da Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Gazetecileri Ankara'da Bir Araya Geldi
Tofidass

Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği (TAGYAD) 14 Ocak Cumartesi günü Ankara'da olağan genel kurulunu yaparak yeni yöneticilerini seçmiştir. TBMM Tarım Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Mekin Tüzün ile birlikte çok sayıda konuk ve üyemizin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, İsmail Uğural oy birliği ile yeniden başkanlık görevine getirilmiştir.

Seçim sonucunda, "Artık yeni dönemde yeni projeler ve yeni hedefler bizi bekliyor," diyen Uğural şu açıklamayı yapmıştır: "Dünyada tarım ve gıda sektörünün giderek artan stratejik önemiyle birlikte tarım gazeteciliğinin de önemi artmaktadır. Bizler bu olgu ve somut gelişmenin farkında ve bilincindeyiz. Yeni dönem için hazırladığımız proje ve belirlediğimiz hedefleri gerçekleştirirken tarım gazeteciliğinin gerektirdiği ilke, ahlak ve sorumluluk içinde olacağız. Bizim için önemli olan, tarım, gıda ve ormancılık sektörleri hakkında bilim ve bilgiye dayalı konuşmak, bilgi ve somut verileri içeren analiz yapmaktır. Bugün bu sektörlerde bilgi kirliliği aşırı boyutlara ulaşmış bulunuyor. Yeni dönemde bir yandan mesleki ve sektörel projelerimizi hayata geçirirken, bir yandan da bilgi kirliliği ile mücadeleyi sürdüreceğiz. Ayrıca bugüne kadar Uluslararası Tarım Gazetecileri Federasyonu (IFAJ) ile başarıyla yürüttüğümüz ortak çalışma ve projelere devam edeceğiz. Son sözümüz; tarım ve gıda hayatın geleceğidir. Tarım gazeteciliğinin de bu somut gerçeği dünyaya anlatmak gibi bir misyonu vardır."

YENİ YÖNETİM

TAGYAD genel kurulunda yapılan oylama sonucunda, Derneğimizin üç yıllık bir dönem için seçilen yeni yönetim ve denetim kurulları şu isimlerden oluşmuştur:

1. İsmail Uğural, Hürriyet Ege Yazarı - www.turkishagrinews.com Editörü

2. Dr. Erhan Ekmen, Yüksek Ziraat Mühendisi - Tarım Yazarı

3. Buket Apaydın, Ziraat Mühendisi - TV Programcısı

4. Mehmet Efe, Ziraat Mühendisi - Tarım Yazarı

5. Mine Ataman, Tarım Yazarı

DENETİM KURULU

1. Gazi Kutlu, Yüksek Ziraat Mühendisi - Tarım Pusulası Genel Yönetmeni

2. Tuncay Keskin, Veteriner Hekim - TV Yapımcısı - Tarım Yazarı

3. Umut Özdil, TV Programcısı

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İl Tarım Müdürlüğünden 2022’de 6 Bin 270 DenetimÖnceki Haber

İl Tarım Müdürlüğünden 2022’de 6 Bin 270...

TEMA Vakfı 2022’nin Çevre Olaylarını DeğerlendirdiSonraki Haber

TEMA Vakfı 2022’nin Çevre Olaylarını Değ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar