Şekerbank

Tarım Bakanının, TSK’nın ESK’ya iade ettiği ürünlerden haberi yok mu?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarım Bakanının, TSK’nın ESK’ya iade ettiği ürünlerden haberi yok mu?
Tofidass

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, askeri birliklerin, Et ve Süt Kurumu’ndan alınan bazı etlerin iade edilip, edilmediği yönündeki iddiaları soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. 

Önergeye yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, askeri birliklerin Et ve Süt Kurumu’ndan teslim almadığı ürün bulunmadığını belirtti. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yazılı soru önergesinde Et ve Süt Kurumu geçmiş Denetim raporlarında yer aldığı biçimi ile Askeri birliklere yapılan satışlarda analiz raporlarının olumsuz çıkması sonucu kuruma iadelerin olduğunu hatırlattı. 

Gürer, “Son üç yılda Et ve Süt Kurumundan Askeri birliklere sevk edilip, analiz sonucu askeri birliklerce alınmayan toplam et kg ve tutarı nedir? İade edilen etler ne olmuştur? Kurum bu etlerin üretim sonrası analizinin yapılmasını sağlamamakta mıdır? İade edilen etlerle ilgili görev ihmaline yönelik bir inceleme yapılmış mıdır?Askeri birliklere yapılan satışlarda, taleplerin zamanında karşılanmaması, analiz raporlarının olumsuz çıkması gibi nedenlerle kesilen cezalar son üç yılda ne kadardır ve sebebi nedir? Et ve Süt Kurumunda Tüberküloz ve Brusella gibi hastalığı olan baş hayvanlarda şarta bağlı kesim yapılmış mıdır? Bu etlerden üretim sağlanmakta mıdır?Sayıştayın son beş yılda, bu bağlamda raporlarında yer alan uyarı var mıdır? Varsa özellikle etiket konusunda bu tür üretimlerin etiketlerde yer alması gibi önermeleri dikkate alınmış mıdır?” şeklindeki sorulara da yanıt istedi. 

Gürer’in yazılı soru önergesini yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü (ESK) ile Milli Savunma Bakanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında yapılan et ve et ürünleri protokollerinde, bahse konu ürünlere ait analizlerin ESK tarafından yaptırılmakta  ve analiz sonuçları ile birlikte askeri birliklere teslimat gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Pakdemirli, Askeri birliklerce teslim alınmayan ürün bulunmadığı için ihmale yönelik bir inceleme yapılmadığını bildirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tüm bakanlara Türk balığı tüketin çağrısıÖnceki Haber

Tüm bakanlara Türk balığı tüketin çağrıs...

Geçmeyen Hastalıklarınızın Nedeni Çalışma Ortamınız Olabilir!Sonraki Haber

Geçmeyen Hastalıklarınızın Nedeni Çalışm...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar