Şekerbank

Sulu tarımla çiftçinin yüzü gülecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sulu tarımla çiftçinin yüzü gülecek
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARI KAPSAMINDA İZNİK VE ORHANGAZİ’DE BAŞLATTIĞI SULAMA GÖLETİ İNŞAATLARI TAMAMLANDIĞINDA SULU TARIMA GEÇİŞLE BİRLİKTE HEM ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ HEM DE ÇİFTÇİNİN GELİRLERİ ARTACAK.
Tofidass

Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma yatırımları kapsamında İznik ve Orhangazi’de başlattığı sulama göleti inşaatları tamamlandığında sulu tarıma geçişle birlikte hem ürün çeşitliliği hem de çiftçinin gelirleri artacak.

Bu güne kadar arı kovanı, buzağı kulübesi, sera naylonu, çöken ağıllara çatı malzemesi, koyun ve yem dağıtımı gibi desteklerle çiftçilerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmanın tam anlamıyla sağlanması için tüm ilçelerde önemli yatırımları hayata geçiriyor. Kırsal kesimden kente göçün önlenmesi ve bölge halkının refah seviyesinin yükselmesi hedefiyle öncelikle çiftçinin gelir artışını sağlayacak projelere ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, suyun olmadığı bölgelerde sulu tarıma geçiş için düğmeye bastı. Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan tüm ilçelerde sulama göleti inşaatlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Tacir ve Orhaneli’nin Topuk Mahallesi’ne sulama göleti kazandırıyor.

Çiftçi istiyor, Büyükşehir yapıyor
Yeni Büyükşehir yasasının gündeme girmesinin hemen ardından kırsal kesimdeki çalışmaları başlatan ve bu doğrultuda Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı ile Tarım şirketini kuran Büyükşehir Belediyesi, İznik’in Tacir mahallesine kazandırılacak sulama göleti için kazı çalışmalarına hız verdi. Bölge topraklarına can verecek ve ürün çeşitliliğinin artmasını sağlayacak olan gölet inşaatında incelemelerde bulunan Başkan Altepe, “Kırsal kalkınmaya en hazırlı belediye biziz. Hangi ilçemize nasıl bir tesis gerekli hepsinin tespitleri yapıldı, projeleri hazırlandı. Artık uygulama zamanı. Tacir Mahallemizde de özellikle sulama göleti yapılması yönünde büyük bir talep vardı. Yer tespitleri ve altyapı çalışmaları bittikten sonra imalata başladık. İnşallah kısa zamanda bu bölgede verimin 2-3 kat arttığını hep birlikte göreceğiz” diye konuştu.

Topuk Köyü ve çevresi hayat buluyor
Bu arada, Orhaneli’nin Topuk Mahallesi’nde yapılan ve 80 bin metreküplük hacmi bulunan gölet inşaatı, 1 yıl süren projelendirme ve izin çalışmalarının ardından start aldı. Gölet alanında incelemelerde bulunan ve aynı zamanda bölgede sulama sistemlerinin kurulmasına yönelik ihalenin de tamamlandığı müjdesini veren Başkan Altepe, bu sene sonuna kadar sürecek çalışmalar sonucunda Topuk Mahallesi ile çevresinin hayat bulacağını söyledi.
Üretimde en önemli hususun sulama olduğunu ve sulu tarıma geçilmesi ile ürün rekoltesinin en az birkaç kat artmasının en büyük hedefleri olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Burası da sulu tarımın yapılamadığı en önemli bölgelerden bir tanesi. Halkın ısrarlı isteğiydi. 1 yıl içerisinde buranın projesini, araştırmasını, etütlerini bitirdik. Her türlü izinleri aldık ve çalışmalar başladı. Sene sonuna kadar buranın bitmesini hedefliyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Salçalık domatesin sözleşmeli fiyatında 'briks' sancısıÖnceki Haber

Salçalık domatesin sözleşmeli fiyatında...

Rekolte 650 Bin Ton Olsa, Fiyatlar 20 TL OlmazSonraki Haber

Rekolte 650 Bin Ton Olsa, Fiyatlar 20 TL...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar