Şekerbank

Silivri'de Domates Festivali ve Tarım Fuarı Günleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Silivri'de Domates Festivali ve Tarım Fuarı Günleri
Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarım Fuarı bu yıl üçüncü kez üreticileri ve tarım sektörünün çeşitli firmalarını bir araya getiriyor.
Tofidass

Silivri de yaşayan çiftçiler ve üreticiler Trakya bölgesinin en kapsamlı Tarım Fuarı olmayı başarmış olan Silivri Tarım Fuarı’nda 70 firma ilgilileri ile bir araya gelecek. 28-29-30 Ağustos’ta yapılacak olan Silivri Tarım Fuarı İstanbul ilinin de tek tarım fuarı özelliğini taşıyor. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi, Silivri Belediyesi Silkent A.Ş. Silivri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Silivri Tarım Kredi Kooperatifi, Silivri Ziraat Odası, Silivri Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, Trakya Birlik (Yağlı Tohumlar), Silivri Köyleri Süs Bitkileri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ve Silivri Bal Üreticileri Birliği de katılımıyla gerçekleşecek Tarım Fuarı’nda, ilçe genelinde üretilen tüm tarım ürünleri sergilenecek.

29 AĞUSTOS’TA EN İYİ DOMATESLER YARIŞACAK

Ülkemizin içinde bulunduğu terör olayları nedeni ile Silivri’de yapılan tüm festivaller iptal edilmiş, eğlenceler yapılmamıştı. Değirmenköy Domates Festivali de aynı gerekçeler ile iptal edildi. 29 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00 de üreticiye saygı çerçevesinde yalnızca Domates yarışması düzenlenerek en iyi domates üreticilerine altın hediye edilecek.

IŞIKLAR: “ÜRETİCİLERİMİZİ DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı açıklamada : “Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Her gün birçok asker ve polisimiz şehit olurken bizim sahne eğlenceleri yapmamız mümkün değil, o nedenle eğlenceleri iptal ettik. Bu yıl üreticilerimize kavun, bamya, karpuz ve yoğurt festivallerimizde olduğu gibi Domates Festivali’nde de sadece ürün değerlendirmesi yapıp, üreticilerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz.” Işıklar ayrıca Silivri’nin İstanbul’da tarım arazileri ve üreticilik alanında birinci sırada yer aldığını söyleyerek: “ 860 km2’lik toprağımızın 430 km2’si tarım alanı. Bu topraklara sahip çıkıp tarımı sürdürülebilir halde tutmak ve tarım emekçilerini desteklemek zorundayız. Yerel yönetim olarak Türkiye’nin dört bir yanına uygulamalarımızı taşıyor ve örnek oluyoruz. Gururluyuz!” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarla Faresiyle Mücadelede Leyleklerden Çiftçilerimize DestekÖnceki Haber

Tarla Faresiyle Mücadelede Leyleklerden...

Hububat Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilecek Hususlar ve Çeşit Seçiminin Önemi PaneliSonraki Haber

Hububat Yetiştiriciliğinde Dikkat Edilec...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar