
Şahinbey Belediyesi, çiftçilere 3.700 ton sertifikalı buğday, arpa ve gübre desteğini dağıtmaya başladı. Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, çiftçilere verilen desteğin kapsamını ve önemini anlattı.

Şahinbey Belediyesi, çiftçilere yönelik tarımsal desteklerini artırarak sürdürüyor. Bu kapsamda 3.700 ton sertifikalı buğday ve arpa tohumu ile gübre dağıtımına başladı. Toplamda 19.717.400 kg sertifikalı tohum ve 21.043.600 kg kimyevi gübre çiftçilere ulaştırılacak.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, yapılan çalışmaları değerlendirerek, “Belediye başkanımızın hizmetleri saymakla bitmez. Bu kıymetli tohum ve gübre desteği de bunun en güzel örneklerinden biridir. Allah belediye başkanımızdan razı olsun” dedi.
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere verilen desteklerin kapsamını anlatarak, “Bugüne kadar dağıttığımız destek 1 milyar 300 milyon TL’yi aştı. Sadece bu yıl 78 milyon TL’lik destek sağlanıyor. Amacımız, ekilmeyen tarım alanı kalmasın ve çiftçimiz kazansın” ifadelerini kullandı.
Gaziantep İl Tarım Müdürü Ali Sağlam, belediyenin sağladığı desteğin ölçüsünü vurgulayarak, “Şahinbey ilçesinde buğday ve arpa ekili alanlar için verilen 1.700 ton tohum, yaklaşık 85 bin dekar alana ekim desteği sağlıyor. Bu gerçekten büyük bir destektir” dedi.
Başkan Tahmazoğlu, gençlerin köyde kalması ve çiftçilerin desteklenmesi amacıyla ayrıca fide, mısır, yonca tohumu ve hayvan yem desteği gibi çalışmaların da sürdürüldüğünü ifade etti.
Kaynak:Tarım Pusulası
Yorum Yazın