Şekerbank

Protein kaynağı peynir, süt ve yoğurt Ramazan’da sofranızda olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Protein kaynağı peynir, süt ve yoğurt Ramazan’da sofranızda olsun
Tofidass

Ramazan ayında oruç tutma süresinin yaklaşık 14 saati bulmasıyla birlikte sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ramazan ayının yarısını geride bıraktığımız bu dönemde uzmanlar protein ve kalsiyum kaynağı süt ve süt ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyor.

Beslenme uzmanlarının verdiği bilgilere göre oruç tutanların uzun süren açlık nedeniyle metabolizmaları yavaşlar, daha az enerji harcar, vücut hareketleri yavaşlar. Bu açlık süresinde vücudun kendisini küçültmesi anlamına gelir. Eğer oruç döneminde de diğer günler kadar ya da daha gıda tüketilirse vücut yağlanır. Orucun açılmasıyla yemekten yedikten sonra üşüme hissi ve ardından
 uyku isteği ortaya çıkar. Bu aç kalan vücuda hızlı ve fazla miktarda besin girmesiyle kan şekerinin hızla yükselmesi ve ardından hızla düşmesinin yarattığı bir sonuçtur.

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt ürünleri markası Teksüt, bu süreci dengelemek adına hem iftar hem de sahur sofralarında süt, peynir ve ayranın eksik edilmemesini öneriyor. 

Sıvı dengesine katlıda bulunuyor 

Teksüt Satış ve Pazarlama Direktörü Murat Keleş, Ramazan döneminde normal beslenme düzeninden farklı bir düzene geçildiğine, öğün sayısının ve saatlerinin tamamen değiştiğine dikkat çekiyor. Sütün ve ayranın, içerdiği vitaminlerle tamamlayıcı besin olduğunu belirten Keleş, “Ayran, tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylece vücuttaki sıvı dengesinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma süresini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Bu kapsamda bir besin kaynağı olan  süt tokluk hissine yardımcı oluyor.” bilgisini paylaştı. 

Büyük porsiyon kalbe zararlı

Aşırı yemek yemenin mide gerginliği yaratarak tansiyonunun yükselmesine sebep olacağını sözlerine ekleyen Murat Keleş şöyle devam etti: “Bilimsel çalışmalarda yoğun yemek sonrasında kalbe binen yük nedeniyle kalp krizi riskinin olduğu ortaya çıktı. Sağlıklı ve dengeli bir Ramazan dönemi için; ‘süt, yoğurt, ayran, cacık, peynir, tereyağı gibi süt ve süt ürünlerini ya da süt içeren, sütle yapılan yemek ve tatlıları sofralarınızdan eksik etmeyin.” 

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Denizli’de Pembe Çizmeler Projesi kapanış toplantısına yoğun ilgiÖnceki Haber

Denizli’de Pembe Çizmeler Projesi kapanı...

Kuraklık hem ceviz üreticileri hem de tarım sektörü için en büyük tehditSonraki Haber

Kuraklık hem ceviz üreticileri hem de ta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar