Şekerbank

Perakende Balık Satıcıları Değişen Su Ürünleri Kanunu Hakkında Bilgilendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Perakende Balık Satıcıları Değişen Su Ürünleri Kanunu Hakkında Bilgilendirildi
Yalova genelinde faaliyet gösteren perakende balık satıcıları 22.03.1971 tarih ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişiklik öngören 7191 sayılı "Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili kendilerini ilgilendiren konularda bilgilendirildi.
Tofidass

Yalova genelinde faaliyet gösteren perakende balık satıcıları 22.03.1971 tarih ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununda değişiklik öngören 7191 sayılı "Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" ile ilgili kendilerini ilgilendiren konularda bilgilendirildi. 

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü tarafından İl Müdürlüğünde düzenlenen toplantıya İl Müdürü Suat Parıldar, İl Müdür Yardımcısı Selçuk Yaman, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü ve teknik personeli ile perakende balık satıcıları katıldı.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya Şube Müdürlüğünün çalışma alanları ve 2019 yılındaki faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdikten sonra 1 Ocak 2020 den itibaren yürürlüğe giren 7191 Sayılı "Su Ürünleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Perakende Satış Yerleriyle ilgili değişiklik yapılan 25. Maddesi hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Bilgilendirmenin ardından İl Müdürü Suat Parıldar ve Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayrullah Kaya balık satıcılarından gelen sorulara cevaplar verdiler. İl Müdürümüz Suat Parıldar, dile getirilen sorunların notlarını aldıklarını ve çözümü konusunda Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlere ileterek kendilerini tekrar bilgilendireceklerini ifade etti.

7191 sayılı kanunun 25. maddesine göre,  Zamanlar, Mevsimler, Cins, Nevi, Çeşit, İrilik, Ağırlık, Büyüklük itibariyle istihsali yasak olan su ürünlerinin; yasağın devam ettiği müddet zarfında her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasaklandı.

İlgili kanunun 23 ve 24 . maddesiyle getirilen yasak, sınırlama, yükümlülüklere aykırı olarak elde edilen su ürünleri ile 25.maddeyle satışı, nakli ve imalatta kullanılması yasak su ürünlerini nakledenlere, satanlara 5.000 TL, imalatta kullananlara, işleyenlere, muhafaza edenlere ve ihraç edenlere 10.000 TL idari para cezası uygulanacak. Ayrıca kabahat konusu su ürünlerine ve imalatlara el konulacak.

El konulan su ürünleri perakende olarak satılamayacak, ancak yem sanayi ham maddesi olarak satılabilecek. Avlanması tamamen yasak olan türler ile satılamayan ve alıcı bulunamayan su ürünleri; Kamu kurum ve kuruluşlarına, bilimsel kuruluşlara yada sosyal kuruluşlara bağışlanabilecek.

Zıpkınla ve amatör avcılıkla avlanan balığın ticari olarak satışı yapılamayacak.

Yasak olmayan yer ve zamanlarda avlanan su ürünlerinin yasak olan bölgelere nakledilmesi için ürünün istihsal edildiği İl Müdürlüğünden MENŞEİ BELGESİ alınması zorunlu hale geldi.               Menşei belgesi alınan ürünlerin avcılığın yasak olduğu illerde satılabilmesi için menşei belgesine istinaden satışın yapılacağı İl Müdürlüğünden izin alınacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kayseri Şeker’den Depremzedelere 25 Ton Şeker YardımıÖnceki Haber

Kayseri Şeker’den Depremzedelere 25 Ton...

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi kapsamında Çiftçilere Malzeme Desteği VerildiSonraki Haber

Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar