Şekerbank

Mera ıslah ve amenajman projeleri değerlendiriliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mera ıslah ve amenajman projeleri değerlendiriliyor
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkalığı tarafından düzenlenen Mera Islah ve Amenajman Projeleri değerlendirme toplantısı başladı.
Tofidass

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkalığı tarafından düzenlenen Mera Islah ve Amenajman Projeleri değerlendirme toplantısı başladı.

Antalya'da gerçekleştirilen toplantının açılışına Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, üniversitelerden öğretim üyeleri ve mera ıslah ve amenajman projesi uygulayan illerden teknik personel katıldı.

10.5 milyon hektar meranın tespiti bitirilmiş durumda

2001 tarım sayımına göre Türkiye'de 14.6 milyon hektar mera arazisi olduğunu kaydeden Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, "var.10.5 milyon hektarın tespitini bitirmiş durumdayız.6 milyon hektar meranın da tahdidi bitmiş durumda. Bununda 3.6 milyon hektarının tahsisi yapılmış durumda. Tahdit ve tahsis çok önemli. Çünkü tahdit ve tahsis yapılmış yerler mera olarak kabul edilmekte hukuki olarak" dedi.

İmar ve ağaçlandırma ile ilgili tahsis amacı değişikliklerinde son derece hassasiyetle yaklaşıldığını kaydeden Akdamar, talep edilen alan ile yerleşim yeri arasında tarım arazisi varsa konunun uygun olmadığının ve tahsis amacı değişikliğinin iade edildiğinin altını çizdi.

36 ilde çayır mera ve yem bitkilerinin geliştirilmesine yönelik proje uyguluyoruz

Mera kiralamaları ile ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Mevzuata göre göçer yani kısa ve ıslah amaçlı uzun süreli olarak kiralama faaliyetlerimize devam ediyoruz. Geçen yılki rakamlara göre 3.6 milyon dekar alanda kiralama yapıldı. Bunun dışında hayvancılığın ve meraların yoğun olduğu 36 ilde çayır mera ve yem bitkilerinin geliştirilmesine yönelik proje uyguluyoruz. Mera bilgi sistemini güncelliyoruz. Artık ıslah projelerini de bu sisteme aktararak bütçe ve diğer yönleri ile takibini yapabileceğiz. Mera komisyon kararlarının da yine bu sistem üzerinden aktarılması için çalışma yapılacak" diye konuştu.

Bakanlık tarafından 2000 yılından beri yem bitkileri desteklemesi yapıldığını belirten Akdamar, "2014 yılı itibariye 190 bin üreticiye 330 milyon TL destekleme ödemesi yaptık. Ciddi mesafe aldık. Yem bitkileri ekiliş alanı yüzde 8'lerden yüzde 12'lere çıktı" dedi.

Toplantı süresince  39 il tarafından hazırlanan 63 proje katılımcılar tarafından değerlendirilecek.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekili Tarım Arazilerinde Kontroller Devam EdiyorÖnceki Haber

Ekili Tarım Arazilerinde Kontroller Deva...

KKYDP İle Bir Tesis Daha Kapasite ArtırdıSonraki Haber

KKYDP İle Bir Tesis Daha Kapasite Artırd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar