Şekerbank

Mera Islah Çalışması Çiftçi Toplantısı Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mera Islah Çalışması Çiftçi Toplantısı Yapıldı
Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlık tarafından onaylanan Mera Islahı ile ilgili olarak Keskin İlçesi Yoncalı köyünde toplantı düzenlendi.
Tofidass

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Bakanlık tarafından onaylanan Mera Islahı ile ilgili olarak Keskin İlçesi Yoncalı köyünde toplantı düzenlendi.

Toplantıya İl Müdürü Recep Kırbaş, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hayrettin Kendir, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Jale Ödemiş, Keskin İlçe Müdürü V. Ali Demir ve teknik personel katıldı. Toplantıda köyde uygulanmaya başlayan,  4.000 dekarlık mera ıslahı ile ilgili; İl Müdürü Recep Kırbaş “Kırıkkale ‘de 43.316 hektar mera alanı mevcut olup bu alanın 42.528 hektarında tahdit çalışması bitirilmiştir. Meralarda hayvanlarımızın daha iyi yararlanabilmeleri için Müdürlüğümüzce 11 adet  suluk (sıvat) inşa edilmiştir. 2015 Yılı içerisinde Keskin İlçemiz Cinali ve Yoncalı köylerinde Mera Islah projeleri  Bakanlığımızca onaylanarak programa alınmıştır. Islah yapılacak olan meraların toplamı 5.000 dekar olup ıslah çalışmaları 5 yıl devam edecektir. Hayvancılığın durumu, hayvanların beslenmesinde meraların gerekliliği, yem girdi fiyatlarının yüksekliğinden dolayı az kazanan çiftçilerimizin, bu mera ıslahı sayesinde daha fazla kar elde edeceğine”  dikkat etti.

Mera ıslah projesi danışmanı Prof. Dr. Hayrettin Kendir’de  “köye ait 4.000 dekar alanda çalışma yapılacağından, bunun 1.000 dekarının suni mera tesisi, geri kalan 3.000 dekarının da üstten gübreleme şeklinde ıslah edileceğinden ve gübrelenen meralarda otlatma, suni mera tesisi yapılan merada da biçilmek suretiyle faydalanılacağını” belirtti. 

Ayrıca toplantıda ıslah çalışmaları devamında hangi uygulamaları yapacağımızda anlatıldı.  Islah çalışması kapsamında şimdiye kadar, mevcut meralarımızın üzerindeki otlatma baskısını azaltmak amacıyla 28 torba (50.000 adet/torba), silajlık mısır Cinali Köyüne, 700 kg macar fiği tohumu da Yoncalı Köyüne % 50 çiftçi katkılı olarak dağıtılmış, Yoncalı Köyü’ndeki 3.000 da alanın üstten gübrelemesi yapılmış olup, sonbahar döneminde de suni mera tesisi edilecek 1.000 da’lık alanın gübrelemesi yapılacaktır.

Toplantı çiftçilerimizle soru-cevap şeklinde devam ederek son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Organik Tarım İçin Solucan Gübresi ÜretiyorlarÖnceki Haber

Organik Tarım İçin Solucan Gübresi Üreti...

Karaman’da Ekmek Kalitesi ArtıyorSonraki Haber

Karaman’da Ekmek Kalitesi Artıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar