Şekerbank

Manisa'da hünnap hasadı başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Manisa'da hünnap hasadı başladı
Tofidass

Demirci’de iki çeşit hünnaptan biri olan iri hünnabın hasadına başlandı.

Uzak doğuda ölümsüzlük meyvesi olarak bilinen hünnap başta şeker hastalığı olmak üzere birçok hastalığa şifa oluyor.

Demirci’de Söğütçük mahallesinde üretimi yapılan iri hünnabın yaklaşık 1 ay süren hasadı başladı.

Mahallede 150 ton ve üzerinde üretilen hünnap yeşil haliyle toplanarak kasalanıyor özel ambalaja alındıktan sonra tırlarla İstanbul, İzmir ve Ankara’daki ulusal marketlere gönderiliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce temin edilen hünnap boylama makinesi ve 1200 adet hünnap kasası Söğütçük mahallesindeki üreticilere teslim edildi.

Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Uğurcan Şahin, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk Şenyurt, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Söğütçük Mahalle Muhtarı Mustafa Çiftçi, Belediye Meclis Üyeleri, Söğütçük mahallesinde çiftçilerle tarlada hünnap hasadı yaptılar.

Çiftçilere bereketli bir sezon olması temennisinde bulunan Kaymakam Adem Kaya” Geçen yıl ziyaretimizde kasa ve hünnap boylama makinesi probleminden bahsedildi. Devletimiz güçlü. Kaymakamlığımız, Belediyemiz ve Tarım İl Müdürlüğü ile projelendirildi ve kasa ve makine temin edilerek teslim edildi. Devletimiz her zaman çiftçinin ve üreticinin yanında “ dedi.

Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise, çiftçilere bereketli bir sezon olması temennisinde bulunarak yaş meyve alım merkezinin genişletilmesi için çalışmalara başlanacağını söyledi.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise” Devlet hiçbir zaman kulağının arkasına atmıyor. Bütçelendiriyor gerekli çalışmaları yaparak taleplerinizi yerine getiriyor. Çiftçimize hayırlı ve bereketli olsun “dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tarım Kredi’de hububat eksperliği eğitimleri devam ediyorÖnceki Haber

Tarım Kredi’de hububat eksperliği eğitim...

Çukobirlik pamuk fiyatını açıkladıSonraki Haber

Çukobirlik pamuk fiyatını açıkladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar