Şekerbank

Kurbanlık alırken kontrollerinizi yapın uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kurbanlık alırken kontrollerinizi yapın uyarısı
Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, kurban pazarı ile satış ve kesim yerlerini ziyaret etti.
Tofidass

Yalova İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kurban Pazarı ile kurban satış ve kesim yerlerini ziyaret ederek kurban satıcı ve alıcıları ile sohbet etti.

Tarım ve Orman İl Müdürü Suat Parıldar, 28 Haziran-01 Temmuz tarihleri arasında icra edilecek Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü İskender Karael'le birlikte Kurban Pazarı ile kurban satış ve kesim yerlerine yaptığı ziyaretlerde incelemelerde bulundu ve kurban satıcılarıyla sohbet ederek kurbanlıkların satışı ve kesimi hakkında sohbet etti. İl Müdürü bir kurban pazarlığına da aracılık ederek satışın gerçekleşmesine katkı sağladı.

İl Müdürü Parıldar yaptığı ziyaretlerde kurban alımı, kesimi ve kurban etinin işlenmesi ve saklanması ile ilgili aşağıdaki hususlara dikkat çekti;

“Kurban Bayramı sebebiyle büyükbaş ve küçükbaş hayvan hareketlerinin yoğun olduğu bu dönemde, hayvan hastalıklarının yayılma riski de artmakta ve dolaylı olarak ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Bu olumsuzlukların önlenmesi amacı ile birtakım tedbirlerin alınması; yetiştiricilerin, hayvan satıcılarının ve hayvan alıcılarının bu tedbirlerin gereklerini yerine getirmeleri önemlidir. İl dışından İlimize Kurbanlık olarak hayvanlarını sevk eden hayvan sahiplerinin İl veya İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nden Veteriner Sevk Raporu almaları zorunludur. Sığır, Manda ve Deve gibi büyükbaş hayvan satın alacakların, alacakları hayvanların kulak küpesi, pasaportu veya “Veteriner Sağlık Raporu" olup olmadığını kontrol etmeleri ve bu belgeleri bulunmayan hayvanları satın almamaları gerekir” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Olan süt üreticisine olduÖnceki Haber

Olan süt üreticisine oldu

Tarfin Gelir Korumalı Paket ürününün VDMK ihracını gerçekleştiriyorSonraki Haber

Tarfin Gelir Korumalı Paket ürününün VDM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar