Şekerbank

Küçükbaş Hayvanlara Elektronik Küpe Takılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Küçükbaş Hayvanlara Elektronik Küpe Takılacak
Tofidass

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce İl Müdürlüğü konferans salonunda Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi Eğitimi ve Hayvan Sağlığı Çalışmaları Değerlendirme Toplantısı düzenlenmiştir.

Toplantıda söz alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ; "Bakanlığımızca Avrupa Birliği'nin desteği ile uygulanan Koyun ve Keçilerin Elektronik Kimliklendirilmesi ve Kaydı Projesi kapsamında kullanılacak elektronik küpeler; saha uygulamalarında kolaylık sağlayacak, küpe okumada hataları ortadan kaldıracak, koyun ve keçilere uygulanan desteklemelerde kolaylık sağlayacak ve her konuda zaman tasarrufu sağlayacaktır. İlimizde elektronik küpe ile kimliklendirme tamamlandığında sahada internete gerek duyulmadan sistem üzerinden çalışılacak ve işlemler yapılabilecektir." Konuşmasına hayvancılık konusunda yapılan çalışmalara da yer veren YILMAZ; "İlimizde ilkbahar şap aşılama kampanyası sonucunda 106.279 adet büyükbaş hayvan aşılanmış olup il geneli aşılama yüzdemiz yüzde 89 olarak gerçekleşmiştir. Hâlihazırda bazı ilçelerimizde tekrar aşılamaları devam etmektedir. Önümüzdeki dönemde ise Nodüler Egzantem, Koyun-Keçi Vebası, Kuduz ve Brucella aşılama çalışmalarımız devam edecektir.

İl Müdürlüğü olarak İlimiz hayvancılığında hastalıklara karşı etkin bir mücadele çalışması yürütürken bir yandan da üreticilerimizin azami ölçüde Bakanlığımız desteklemelerinden yararlanmalarını sağlamak için de gayret sarf etmekteyiz. 2014 yılında Besilik Materyal Üretim (Anaç Sığır) Desteği 6.000 adet anaç sığıra verilmiş olup 2015 yılında bu sayı yüzde 125 artarak 13.500 adet anaç sığıra yükselmiştir. 2014 yılında Besilik Materyal Üretim (Anaç Sığır) Desteklemesi kapsamında 2.100.000 TL yetiştiricilerimize ödenmiş olup 2015 yılında ödeme miktarı 4.726.000 TL'ye yükselmiştir.  2014 yılında 1. Dönem Besilik Materyal Üretim (Buzağı) Desteklemesi kapsamında yetiştiricilerimize 389.100 TL destekleme ödemesi yapılmış olup 2015 yılı aynı dönemde yüzde 117 artışla 845.100 TL'ye yükselmiştir. 2015 yılında İlimiz hayvancılığına verilen destek miktarı yaklaşık 12 Milyon TL ye ulaşmıştır. Tüm bunların yanı sıra İlimizde 2014 yılında 24.000 adet olan suni tohumlama sayımız, 2015 yılında yüzde 11 artışla 27.000 adete çıkmıştır.

Aşılama çalışmaları ile şap hastalığıyla etkin bir mücadele yapılmıştır. Bugün itibariyle buzağılarda ölüme, yetişkin hayvanlarda verim kaybına neden olan hiçbir hastalık mihrakımız bulunmamaktadır."

İl Müdürü Kemal YILMAZ; "Bu etkin mücadelenin gerçekleşmesinde ve hayvancılık desteklemelerinde yüzde 117 artış sağlayan İl/İlçe Müdürlüğü personelimize teşekkür ederek konuşmasını bitirmiştir."

İl Müdürünün konuşmasının ardından İlçe Müdürlüklerimizde görevli Veteriner Hekimlere, Koyun ve Keçilerin Elektronik Küpe ile Kimliklendirilmesi ve El Terminali Kullanımı hakkında eğitim düzenlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dokap Hayvancılık Desteklemeleri Başvuru Süresinde Sona YaklaşılıyorÖnceki Haber

Dokap Hayvancılık Desteklemeleri Başvuru...

STG İstanbul’da ziyaretçilere balık ikram ettiSonraki Haber

STG İstanbul’da ziyaretçilere balık ikra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar