Şekerbank

Kırsal Kesimdeki Kadınlara Sosyal Statü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kırsal Kesimdeki Kadınlara Sosyal Statü
2015 yılı SODES proje sonuçlarına göre kabul edilen 10 projesinden biri Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait olan " Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü '' projesi oldu.
Tofidass

2015 yılı SODES proje sonuçlarına göre kabul edilen 10 projesinden biri Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne ait olan "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü'' projesi oldu.

Yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumsal dayanışma ve bütünleştirmeyi güçlendirmek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amacıyla, Kalkınma Bakanlığınca uygulanan, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor alanlarındaki projeleri destekleyen Sosyal Destek Programı (SODES) 2015 yılı sonuçları açıklandı. Sonuçlara göre Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce hazırlanan "Kırsal Kesimdeki Kadınlarımıza Sosyal Statü'' projesi de kabul edildi.

Proje ile ilgili açıklama yapan İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, projenin Muş Valiliği ve Kurum arasında 15.09.2015 tarihinde sözleşme imzalanarak uygulanmaya başladığını, projenin sözleşme tarihinden itibaren 12 ay içerisinde uygulanacağını ifade etti.

 Çolakoğlu; ''Projemizin temel amacı Kırsal kesimdeki kadınlarımıza istihdam alanları oluşturmak, aile ekonomisine katkı sağlamak. Projemiz üç ana faaliyet kapsamında uygulanacaktır.

1- Organik Arıcılık ( 30 kadın çiftçi)

2-Hijyenik Süt Sağımı ( 30 kadın çiftçi )

3-Bitki Yetiştiriciliği   ( 15 kadın Çiftçi )

Toplamda 75 kadına temrinlik malzeme alımı yapılarak eğitim vereceğiz. Ana faaliyetlerimizden olan 1- Organik Arıcılık 'ta her bir kadın çiftçimize 5 adet arı kovanı, 2-Hijyenik Süt Sağımında her bir kadın çiftçimize 1 adet süt sağım makinesi, 3-Bitki Yetiştiriciliği'nde her bir kadın çiftçimize 5 da.  Meyve bahçe tesisini gerçekleştirmesini sağlayarak uygulayacağız.

Hayat deneyimlerinden kaynaklanan uzmanlık, potansiyel ve liderlik becerilerine rağmen kadınlar ekonomik kaynaklara sınırlı ulaşırlar. Sosyal, politik ve ekonomik karar verme süreçlerinin dışında bırakılırlar. B u nedenlerden dolayı kırsal alanda yaşayan kadınları tarımsal konularda ve ekonomik faaliyetlerde eğitim-yayım yöntemleri ile eğitmek, tarımsal üretimdeki kaliteyi artırmak, kalkınmada kadınların daha aktif rol almalarını sağlamak ve kırsaldaki kadının ekonomik ve sosyal konumunu iyileştirmek ve güçlendirmek amacıyla kadınlarımız hedef kitle belirlenmiştir.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak amacımız projemizi başarılı bir şekilde uygulayıp, her bir ana faaliyetlerimizin uzun vadede, büyük projelere dönüştürmek ve bu ana faaliyetlerin sürdürülebilirliği sağlamaktır" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düz bir karın için yemeniz gereken 10 besinÖnceki Haber

Düz bir karın için yemeniz gereken 10 be...

Tarla silo ve randevulu sistem uygulamasında Kayseri Şeker’in başarısıSonraki Haber

Tarla silo ve randevulu sistem uygulamas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar