Şekerbank

İsrail Sazanı İle Mücadele Projesi Hayata Geçirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsrail Sazanı İle Mücadele Projesi Hayata Geçirildi
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanarak yürütülüp, DOKAP tarafından desteklenen Samsun İsrail Sazanı İle Mücadele Projesi’nde uygulama aşamasına geçildi.
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce hazırlanarak yürütülüp, DOKAP tarafından desteklenen Samsun İsrail Sazanı İle Mücadele Projesi’nde uygulama aşamasına geçildi.

Proje; halk arasında İsrail Sazanı, Macar Sazanı veya Ciguli diye adlandırılan Carassius Gibelio türü istilacı bir türün, Avcılık yolu ile stoklarının iç sularımızdan baskın konumdan çıkarılmasını, Bölgede damak tadına hitap etmediği için bu istilacı türün ekonomiye farklı pazarlarda kazandırılmasını amaçlanıyor.

Proje kapsamında temin edilen fanyalı uzatma ağları, can yelekleri ve sintine suyu boşaltma pompalarının teslim töreninde bir konuşma yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim SAĞLAM: “Proje, Samsun İli Kızılırmak Deltasında bulunan Balık Gölleri ve Lagün Kompleksi ile Altınkaya Baraj Gölü II. Avlak Bölgesinde uygulanacaktır. Projemiz 918.500 TL bütçeye sahip olup, bu kaynağın tamamı DOKAP idaresi tarafından karşılanmaktadır.”

Projeye sağladığı yüzde yüz katkılarından dolayı DOKAP idaresine teşekkür eden İl Müdürümüz SAĞLAM; Proje kapsamında iki adet soğuk hava deposunun temin edildiğini, Proje süresi olan 3 yıl boyunca balık avcılığının yasak olduğu dönemler hariç olmak üzere 3 ayda bir projeye dâhil edilen 25 balıkçı teknesine 50 adet fanyalı uzatma ağı teminine devam edileceğini ve 3 yıl boyunca toplam 450 adet ağ malzemesi dağıtılarak mücadelenin destekleneceğini ifade etti. Projenin Ülkemizde bir ilk olduğuna değinen SAĞLAM, bu projenin diğer iller için de örnek olacağını belirtti.

Yörükler Su Ürünleri Kooperatif binasıyla, İsrail Sazanı ile Mücadele Projesinde kullanılmak üzere temin edilen soğuk hava deposunda da incelemelerde bulunan SAĞLAM: Sadece bugün, Yörükler Su Ürünleri Kooperatif balıkçılarının bir günde 1 ton’dan fazla İsrail sazanı avladığını ve Proje ile birlikte bu miktarın çok üzerine çıkılacağını belirterek istilacı türün 1,70 TL civarından yem fabrikalarına pazarlanarak balık yemi ham maddesi olarak kullanıldığını ifade etti.

İl Müdürü İbrahim SAĞLAM, Projenin 3 yıl boyunca yakından takip edilerek bu canlı türünde Avcılığın teşvik edileceğini ve Projenin balıkçılara, Samsun’a hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büyükşehir 7 Bin Ceviz ve Badem Fidanı DağıttıÖnceki Haber

Büyükşehir 7 Bin Ceviz ve Badem Fidanı D...

Türkiye üretim krizi ile karşı karşıyaSonraki Haber

Türkiye üretim krizi ile karşı karşıya

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar