Şekerbank

Geleceğin Ziraat Mühendislerine Tarım Sigortasının önemi anlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Geleceğin Ziraat Mühendislerine Tarım Sigortasının önemi anlatıldı
Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi 3. sınıf öğrencileri tarım sigortası dersini uygulamalı olarak okul dışında yaptılar.
Tofidass

Öğrenciler Uygulamalı Tarım sigortası dersinde Yönet Sigorta Genel Müdürü ve Ziraat Mühendisi Sevim Yönet, konuk ettiler. Uygulamalı Tarım Sigortası dersinde Geleceğin Ziraat Mühendislerine Tarım Sigortasının önemi anlatıldı.Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Görevli Doç. Dr. Zeki Bayramoğlu, Yrd Doç Dr. Mithat Direk, Öğretim Görevlisi Arzu Kan, Aysun Yener ve Tarım Ekonomisi 3. sınıf öğrencilerinin katıldığı ve Kule Site Sini Restaurantta gerçekleştirilen uygulamalı tarım sigortası dersinde Yönet Sigorta Genel Müdürü ve Ziraat Mühendisi Sevim Yönet, Tarım sigortası hakkında öğrencileri bilgi verdi.

Tarım nüfusun temel ihtiyaç maddelerini üreten bir kesim olması nedeni ile tarımın stratejik bir öneme sahip olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Yönet, “, “Tarım sektörü diğer sektörler içerisinde doğal, ekonomik, sosyal ve kişisel risklerden en çok etkilenen sektördür. Bundan dolayı tarım üstü açık fabrikaya benzetilir. Tarım makro ekonomik açıdan stratejik olarak desteklenmesi ve uzun vadeli politikalarla yönlendirilmesi gereken bir sektördür. Tarımda, teknik tedbirler ile önlenmesi mümkün olmayan riskler sık sık görülmekte ve çiftçiler için her yıl büyük felaketlere neden olabilmektedir. Bütün gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi, ancak tarım sigortaları uygulamasıyla bu felaketlerin neden olduğu zararlar karşılanabilir” dedi.

Gelişmiş ülkelerin yıllar önce başlatmış oldukları tarımda risk yönetim teknikleri uygulamaları ve alt yapı çalışmaları sonucu doğa olaylarının büyük ölçüde afet olmaktan çıkarıldığını belirten Yönet, “Bu ülkeler kendi doğal, sosyal, temel ekonomik yapılarıyla tarım politikaları dikkate alınarak bilinçlendirilmiş tarım ürün sigorta sistemlerini kurmuşlar ve böylece çiftçilerinin çok az bir masrafla zararlarını karşılayarak muhtaç oldukları ekonomik ve sosyal güvence kavuşmaları sağlanmıştır.

Sigortadan amaç sigortalının net varlığında bir azalma meydana gelmesini önlemektir. Bunun için sigorta sektöründe oluşan yığın hasarları karşılamak için her ülkede çeşitli şekillerde devlet desteği yapılmaktadır. Ülke tarımındaki teknolojik gelişmelere karşın kontrol edilmeyen doğal afetlerin sebep olacağı ürün ve hayvan kayıplarından doğan zararlar tarım sigortaları vasıtasıyla karşılanabilirler” diye konuştu

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi 3. sınıf öğrencilerinin Uygulamalı tarım sigortası dersi, günün anısına çektirilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gül Üreticilerine DestekÖnceki Haber

Gül Üreticilerine Destek

Sağlıklı Yaşam İçin 10 Altın KuralSonraki Haber

Sağlıklı Yaşam İçin 10 Altın Kural

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar