Şekerbank

FAO projesi kapsamında uygulayıcı ortaklarının eğitim kapasitesi güçleniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FAO projesi kapsamında uygulayıcı ortaklarının eğitim kapasitesi güçleniyor
Bursa İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Japonya hükümeti tarafından fonlanan yeni proje kapsamında ilk Eğiticilerin Eğitimini aldı. Eğitimler Ankara ve Manisa ile devam edecek.
Tofidass

Projenin Eylül ayında başlatılmasının ardından, Japonya Hükümeti tarafından finanse edilen “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Ev Sahibi Topluluklar için Sürdürülebilir İstihdam ve Geçim Kaynaklarının Desteklenmesi” projesinin dördüncü aşaması kapsamında Bursa'da uygulama ortağı olan Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün eğiticileri ve kilit proje personeli için bugün Bursa'da Eğiticilerin Eğitimi düzenlendi.

Eğiticilerin eğitimi, tarımsal gıda mesleki ve girişimcilik becerileri geliştirme eğitiminin etkin bir şekilde verilmesinde uygulama ortakların kapasitesini güçlendirmeyi amaçlamaktadır. Hem eğiticiler hem de uygulama ortaklarının koordinatörleri ve tercümanları da dahil olmak üzere diğer ilgili proje personelleri eğitimlere katıldı.

Proje Koordinatörü Murat Özoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimde, proje ve faaliyetlerine genel bir bakış sunuldu ve faydalanıcılara kaliteli bir eğitim programının uygulanmasının önemi vurgulanmıştır. Projenin başarısının büyük ölçüde mesleki eğitim programının kalitesine bağlı olduğunu belirten Özoğlu, faydalanıcılara yönelik etkili mesleki eğitim programlarının tasarlanması ve sunulması için pratik ipuçları ve rehberlik sağladı.

Eğitici eğitimlerinin oturumlarında; kooperatif ve girişimcilik eğitiminin kolaylaştırılması, yetişkin eğitimi üzerine tartışmalar, kooperatifler için dijitalleştirme araçları ve stratejileri ve ayrıca COVID-19 pandemisi ile ilgili güvenlik önlemlerinin sağlanmasına ilişkin ipuçları konusunda pratik rehberlikler yer aldı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Müdür Yardımcısı Esra Uzun, eğitici eğitimlerinin çok faydalı olduğunu belirterek, “Bursalı kadınlar adına FAO ve Japonya Hükümeti ile proje işbirliğinin ikinci yılı için şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Bu eğitimler çok değerli ve projemizin uygulanmasını son derece desteklemektedir. Bu yıl deneyimlerimizi ve öğrendiğimiz dersleri paylaşma ve böylece daha da başarılı sonuçlara ulaşma fırsatı bulacağız.”dedi.

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli (GKAS) ve ev sahibi topluluk üyesi olan 100 yararlanıcıyı hedef alacak mesleki eğitim Kasım ayında başlayacağı için bu ayın sonunda Manisa ve Ankara'da iki eğitici eğitimi daha yapılması planlanıyor. Proje, COVID-19 pandemisine rağmen güçlü büyüme umutları gösteren tarımsal gıda sektöründeki savunmasız  GKAS'nın ve ev sahibi topluluk üyelerinin yeni gelir kaynakları kazanmalarına yardımcı olacak. Proje, Suriyeli Mültecilere Dayanıklılık Planı kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı ile yakın işbirliği içinde, Bursa ve Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayata geçirilecek.

 

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir darbe de badem üreticisineÖnceki Haber

Bir darbe de badem üreticisine

“Türkiye Organik Tarım Sektörü” İzmir’de Masaya YatırıldıSonraki Haber

“Türkiye Organik Tarım Sektörü” İzmir’de...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar