Ege İhracatçı Birlikleri ABD’de Expo West Fuarına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ege İhracatçı Birlikleri ABD’de Expo West Fuarına Katıldı
Ege İhracatçı Birlikleri, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen Natural Products Expo West Fuarı’nda Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile yer aldı. Türk gıda sektörü fuarda sağlıklı ve doğal ürünlerini tanıtarak ABD pazarındaki ihracatını büyütmeyi hedefliyor.

Yıllık yaklaşık 240 milyar dolarlık gıda ithalatı yapan Amerika Birleşik Devletleri pazarında daha güçlü bir konum elde etmeyi hedefleyen Türk gıda sektörü, 4–6 Mart 2026 tarihleri arasında Kaliforniya eyaletinin Anaheim kentinde 45’inci kez düzenlenen Natural Products Expo West Fuarı’nda yer aldı. Fuara Türkiye’den 25 firma katıldı.

Türkiye Milli Katılım Organizasyonu, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından gerçekleştirildi. Fuarda sağlıklı atıştırmalıklar, hazır yiyecekler, kuru meyveler ile doğal ve organik ürünler ziyaretçilere tanıtıldı.

ABD Pazarında Büyüme Hedefi

Ege İhracatçı Birlikleri Sürdürülebilirlik ve Organik Ürünler Koordinatörü ve Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Ali Işık, Natural Products Expo West Fuarı’nda dördüncü kez Türkiye Milli Katılım Organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek Ege Bölgesi’nin güçlü gıda üretim kapasitesini uluslararası alanda tanıttıklarını ifade etti.

Işık, Türk gıda sektörünün ABD’ye ihracatının son beş yılda önemli artış gösterdiğini belirterek ihracatın yüzde 121 yükselişle 781 milyon dolardan 1 milyar 727 milyon dolara çıktığını söyledi.

ABD’de sağlıklı beslenme trendinin hızla yükseldiğine dikkat çeken Işık, zeytinyağı, kuru meyve, deniz ürünleri, meyve sebze mamulleri, baharatlar ve organik ürünler başta olmak üzere Akdeniz mutfağının sağlıklı ürünlerini tanıtarak ABD pazarındaki büyümeyi kalıcı hale getirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Tanıtım Çalışmaları Devam Edecek

Türk gıda sektörünün ABD pazarındaki tanıtım faaliyetlerinin farklı organizasyonlarla sürdüğünü belirten Işık, New York Fancy Food Fuarı’na yaklaşık 30 yıldır katılım sağlandığını ifade etti. Ayrıca 2018 yılında başlatılan “Turkish Tastes” TURQUALITY projesiyle ABD pazarındaki tanıtım çalışmalarının güçlendirildiğini dile getirdi.

Işık, önümüzdeki on yıllık süreçte ABD’ye yapılan gıda ihracatının 5 milyar doların üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Uluslararası Fuarlara Katılım Sürecek

Ege İhracatçı Birlikleri, şubat ayında Almanya’nın Nürnberg kentinde düzenlenen Biofach Organik Gıda Fuarı’nın ardından yılın ikinci büyük uluslararası buluşmasını Natural Products Expo West Fuarı ile gerçekleştirdi.

Birliklerin bir sonraki durağı ise 10–13 Mart 2026 tarihleri arasında Japonya’nın Tokyo kentinde düzenlenecek Foodex Japan 2026 Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı olacak.

2026 yılı içerisinde ayrıca 28–30 Haziran tarihleri arasında Summer Fancy Food Show ve 5–10 Kasım tarihleri arasında Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na katılım planlanıyor.

45’inci Natural Products Expo West Fuarı’na 7 binden fazla katılımcı ve 65 binden fazla ziyaretçi katılırken, Türkiye Milli Katılımı kapsamında Türk firmaları da ürünlerini uluslararası alıcılarla buluşturdu. Fuarda Türkiye standını T.C. Los Angeles Başkonsolosu Menekşe Onuk ile Los Angeles Ticaret Ataşeleri Ali Dolu ve Merve Tüzer Kaya da ziyaret etti.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Giresun’da Su Ürünleri Yetiştiriciliğine Ekipman DesteğiÖnceki Haber

Giresun’da Su Ürünleri Yetiştiriciliğine...

TÜSEDAD: Şubat’ta 1 Litre Çiğ Süt Maliyeti 27,64 TL OlduSonraki Haber

TÜSEDAD: Şubat’ta 1 Litre Çiğ Süt Maliye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar