Şekerbank

Domates Fiyatlarında Rekor Yükseliş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Domates Fiyatlarında Rekor Yükseliş
Domates fiyatları geçen yılın Mart ayına göre (yıllık) % 191.76 arttı. Bu artış, son 7 yılın Mart ayı, açık ara yükseliş rekoru oldu.
Tofidass

Antalya Ticaret Borsası (ATB), Mart ayı Antalya Halleri Domates, Sebze ve Meyve Endeksini açıkladı. Antalya hallerinde işlem gören domates, sebze ve meyvelerin işlem miktar ve fiyatlarıyla ilgili endeks değerleri, 2022 Mart ayında bir önceki aya göre ve geçen yılın aynı ayına göre aşağıda verilen tablodaki gibi değişti:

Mart ayında miktar endeksleri domateste 51, sebzede 64 ve meyvede 82 olarak gerçekleşirken, fiyat endeksleri domateste 888, sebzede 914 ve meyvede 563 olarak yansıdı.

Mart ayı endeksleri miktarda bir önceki aya göre (aylık) domateste % 14.99, sebzede % 16.70 ve meyvede ise % 2.27 artarken, miktar endeksleri geçen yılın aynı ayına göre (yıllık) domateste % 20.46 ve sebzede % 8.95 azaldı, meyvede ise % 32.98 arttı.

Mart ayında miktar endeksleri domateste, aylık son 7 yılın en düşük artışını gösterirken, yıllıkta ortalama bir azalış gösterdi. Sebzede ise aylık değişimde 2019 yılı hariç en düşük artış yaşanırken, yıllıkta ise ortalama bir azalış gösterdi. Meyve işlem miktarı endeksinde aylık değişim ortalama bir artış gösterirken, yıllık değişim 2020 yılından sonraki en yüksek artış oldu.

Fiyat endekslerinde domates, geçen yılın Mart ayına göre (yıllık) % 191.76 arttı. Bu artış, son 7 yılın Mart ayı, açık ara yükseliş rekoru oldu.

Mart ayı itibariyle yıllık gerçekleşmelerde sebze miktar endeksindeki % 8.95’lik azalışa karşılık, fiyat endeksi % 143.14 artış gösterdi. Bu artış, son 7 yılın en yüksek Mart ayı artışı oldu.

Meyve miktar endeksindeki yıllık % 32.98’lik artışa karşılık, fiyat endeksi % 26.91 arttı.

Aylık gerçekleşmeler aşağıdaki gibi yansıdı:

Bir önceki aya göre (aylık) domates işlem miktar endeksi, Mart ayında % 14.99 artarken, işlem fiyat endeksi aylık % 33.01 arttı. Son 4 yılın Mart ayları endekslerinde, ortalama değişimler yaşandı.

Bir önceki aya göre (aylık) sebze işlem miktar endeksi, Mart ayında % 16.70 artış gösterirken, işlem fiyat endeksi aylık % 10.87’lik artış gösterdi. Son 4 yılın Mart ayları dikkate alındığında sebze miktar ve fiyat endekslerindeki aylık değişimler, ortalama civarında gerçekleşti.

Bir önceki aya göre (aylık) meyve işlem miktar endeksi, Mart ayında % 2.27 artış gösterirken, işlem fiyat endeksi ise % 25.75 arttı. Antalya hallerinde işlem gören meyvenin 2022 yılı Mart ayı endeks değişimleri, miktarda ve fiyatta son 4 yılın ortalamasında seyretti.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nde ikinci Hayrettin Uçak dönemiÖnceki Haber

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğ...

Büyükşehir Tarıma Desteğini Arttırarak SürdürüyorSonraki Haber

Büyükşehir Tarıma Desteğini Arttırarak S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar