Şekerbank

Demirci Söğütçük’te 650 Dekar Arazi Sulamaya Açılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demirci Söğütçük’te 650 Dekar Arazi Sulamaya Açılıyor
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Demirci ilçesine bağlı Söğütçük Mahallesi’nde hizmet veren tarımsal kalkınma kooperatifine çeşitli ebatlarda toplam 2450 metre boru desteği verdi. Destekle 650 dekar arazinin sulamaya açılacağı belirtilirken, Kooperatif Başkanı Mustafa Çiftçi, sağlanan desteğin önemine vurgu yaparak, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekiplerine ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkür etti.
Tofidass

Manisa Büyükşehir Belediyesinin tarımsal sulama kooperatiflerine boru desteği devam ediyor. Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca Demirci ilçesine bağlı Söğütçük Mahallesi’nde faaliyet gösteren Söğütçük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne yapılan boru desteği kapsamında, boru döşeme işçiliği kooperatif tarafından devam ediyor. Desteği verilen boruların çapları ve sağlayacağı faydalar hakkında bilgi veren Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “Demirci tarımının önemli merkezi olan Söğütçük Mahallemizdeki kooperatifimize 200 mm/10atü o-PVC boru 650 metre, 160 mm/10atü o-PVC boru 800 metre, 140 mm/10atü o-PVC boru 800 metre ve 125 mm/10atü o-PVC boru 200 metre olmak üzere toplamda 2450 metre boru desteği sağladık. Yapılan bu destek ile 650 dekar yeni arazi sulamaya açılacak. 298 üretici ve kooperatif üyesi bu yapılan destekten istifade edecek. Söğütçük tarımının kalkınması ve ikame ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

650 Dönüm Arazi Su İle Buluşacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Demirci Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Gökhan Demir ile birlikte boru döşeme çalışmalarını inceleyen Söğütçük Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Çiftçi, sağlanan desteğin önemine vurgu yaptı. Çiftçi, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün Manisa bölgesi sulama kooperatiflerine vermiş olduğu boru desteğiyle ilgili mahallemde bulunan Söğütçük Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize verdiği 2450 metre borumuz döşenmeye başlandı. Bu konularda desteklerini bizden esirgemeyen Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e, Kırsal Hizmetler Daire Başkanımız Yılmaz Usta ve ekibine şahsım ve kooperatifim adına teşekkür ediyorum. İnşallah 2023 ve 2024 yıllarında da bu hizmetlerin devam etmesini istiyorum. Devlet, millet verdi el ele, 650 dönüm arazi su ile buluşacak 2023’te, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanım Cengiz Ergün ile” diye konuştu.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ABB Çevresinde Kentsel Tarım Ve Kırsal Yaşamın Güçlendirilmesi Projesi’nin Raporu HazırlandıÖnceki Haber

ABB Çevresinde Kentsel Tarım Ve Kırsal Y...

Büyükkılıç: “9 Bin Üreticinin Su Faturasının Yarısını Büyükşehir Ödedi”Sonraki Haber

Büyükkılıç: “9 Bin Üreticinin Su Faturas...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar