Şekerbank

Dalında kalmasın, çöpe de gitmesin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, narenciye üreticisi ve ihracatçısı için ton başına en az 3 bin lira destek verilmesini istedi.
Tofidass

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, narenciye üreticisi ve ihracatçısı için ton başına en az 3 bin lira destek verilmesini istedi. AKP'nin seçim ekonomisi ve yanlışlarının bedelini halka ve çiftçiye kestiğini belirten Barut, "Yanlışlarınızın bedelini kendiniz ödeyin. Eğer bu narenciye ürünleri iç pazarda veya ihraç edilerek tüketilmezse hem hem ülkemize girecek dövizden olacağız hem de üreticimiz için kara bir tablo oluşacak. Tarıma ve üretimi destekleyin" dedi.

"NARENCİYEDE KARA TABLO VAR"

Adana'nın Yüreğir İlçesi'ndeki bir narenciye bahçesinden iktidara seslenen Ayhan Barut, "Seçim ekonomisinin faturasını işçiden, memurdan, emekliden, çiftçiden çıkarmaktan artık vazgeçin. Bu faturayı kendinize kesin. Tarım ürünlerinde son dönemde çiftçilerimiz büyük felaketler yaşadı. Buğdayda çiftçi perişan oldu. Mısır üreticisi yine çok perişan durumda. Kara bir tablo hakim. Böyle devam ederse yeni bir kara tabloyla karşı karşıya kalacağız. Maalesef tüm narenciye ürünlerinde büyük sıkıntı var. Hasadı yaklaşan limonla ilgili şu an alım satım ve fiyat yok. Çiftçinin bahçesinde ürün bekliyor" diye konuştu.

3 BİN LİRALIK DESTEK ÇAĞRISI

Narenciye üreticilerinin sorunlarına ve taleplerine değinerek AKP iktidarını göreve çağıran Ayhan Barut, şunları kaydetti;
"Türkiye'de tüm ürünlerde toplam 6 milyon ton civarında narenciye üretimi var. Narenciye ile ilgili buradan iktidara sesleniyoruz. Eğer narenciye ürünleriyle ilgili çözüm üretmezseniz, başta limon olmak üzere narenciye ürünleri çiftçinin elinde kalacak. Bu ürünler ya dalında çürüyecek ya da çöpe gidecek. Bu nedenle gerek çiftçiye gerek ihracatçıya ton başına 3 bin lira acilen ihracat veya çiftçi desteği verilmelidir. Hem 'döviz açığımız var' diyorsunuz, hem de yılda 1 milyar dolarlık ihracat payına sahip narenciye ürünlerinin ihracatına engel oluyorsunuz. Eğer bu narenciye ürünleri iç pazarda veya ihraç edilerek tüketilmezse hem hem ülkemize girecek dövizden olacağız hem de üreticimiz için kara bir tablo oluşacak. Tarıma ve üretimi destekleyin."

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi, İzleme ve Eğitim Projesi ÇalışmalarıÖnceki Haber

Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönet...

Büyükbaş Hayvanlarda Şap Aşılama Kampanyası BaşlıyorSonraki Haber

Büyükbaş Hayvanlarda Şap Aşılama Kampany...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar