Şekerbank

DAGEM ile arıcılık alanında bilimsel çalışmalar için imzalar atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
DAGEM ile arıcılık alanında bilimsel çalışmalar için imzalar atıldı

Düzce Üniversitesi ve APİMAYE firması arasında, “Arı Kovanlarının Güçlendirilmesi Amacıyla Yemlik Tasarlanması ve Probiyotik Katkılı Proteinli Sıvı Arı Yemi Geliştirilmesi” isimli TÜBİTAK 1509 projesi kapsamında, Hizmet Alımı ve Danışmanlık Protokolü imzalandı.

Yürütülecek Çalışmalar İle Arıcılara İnovatif Çözümler Aktarılacak

Teknik arıcılık, arı hastalıkları ile mücadele, ana arı üretimi, suni tohumlama ve yeni nesil arı ürünleri üretimi konularında araştırma geliştirme faaliyetleri yaparak bilimsel çalışmalar yayınlamak ve bu alanda yapılacak çalışmalara destek vermek amacıyla kurulan Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ile arıcılığı hobi ya da meslek olarak yapan herkesi en modern ve doğru ekipmanlar ile buluşturmak amacıyla kurulan APİMAYE arasında imzalanan protokol çerçevesinde; arı bakımları için gerekli malzemelerin temini, saha çalışması, sağlıklı arılardan ve arı ürünlerinden bakteri izolasyonu, bakterilerin morfolojik, biyokimyasal ve moleküler tanımlanması, bal arılarının larvalarının ölümcül bir hastalığı olan Amerikan yavru çürüklüğüne neden olan Paenibacillus Larvae bakterisine karşı tanımlanmış bakterilerin inhibisyon aktivite testleri, bakteriyal izolatların laboratuvar koşullarında bal arılarını etkileyen küçük, tek hücreli bir parazit olan Nosema Cerenae’ya karşı insektisidal aktivite testleri ile en yüksek etki düzeyine sahip izolatlardan arı yemine karıştırılabilir formda probiyotik ürün geliştirilmesi ve geliştirilen formülasyonun arazi uygulaması konularında çalışmalar yürütülecek.

“Arıcılarımızın Faydasına Olacak Projelere Katkı Sağlayacağımız İçin Memnuniyet Duyuyoruz”

Protokol imza törenine Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim SÖZBİR, DAGEM Müdürü Doç. Dr. Meral KEKEÇOĞLU ile APİMAYE Genel Koordinatörü Emre YILDIRIM katıldı. Törende imzalanan protokolle ve yürütülecek çalışmalarla ilgili olarak konuşan Yıldırım, “Üniversitemiz ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalarda arıcılarımızın faydasına olacak projelere katkı sağlayacağımız için memnuniyet duyuyoruz. Her arıcının en büyük sorunlarından olan arı hastalıklarıyla ve kovanların güçlendirilmesi ile ilgili olarak ortaya koymayı hedeflediğimiz inovatif çözümler ile arıcılık faaliyetlerinin gelişmesine katkıda bulunabilecek olmak en büyük hedeflerimiz arasındadır.” ifadelerini kullandı. Projenin sorumlusu KEKEÇOĞLU ise, projemiz uluslararası düzeyde arıcılık sektörüne katkı sağlayacaktır. Özellikle arı kolonisinde yavru beslemede büyük önem arz eden protein ve probiyotik katkılı yemin arı sağlığını olumlu yönde etkileyeceği ve koloni verimliliğini önemli ölçüde arttıracağı beklenmektedir.” diyerek projenin önemini bir kez daha vurguladı.

Firma Hakkında:

APİMAYE, arıcılık sektöründe dünyadaki teknolojik gelişmeleri, değişimleri takip ederek arıcılığı hobi ya da meslek olarak yapan herkesi en modern ve doğru ekipmanlar ile buluşturmak için kurulmuştur.

TÜBİTAK destekli bir AR-GE projesi kapsamında dünyada bir ilk olan Termo Kovanlar ile inovasyon ödülleri almış olup özellikle ülkemizde kovan stardardizasyonu ve verimlilikte kovanın önemi konularında farkındalık yaratmıştır.

Kaliteyi ilke edinerek üretmiş olduğu Termo Kovanlar, Ergo Kovanlar ve Ahşap Kovanların modernizasyonuna yönelik ekipmanların yanı sıra yapmış olduğu uluslararası işbirlikleri ile dünyanın önde gelen arıcılık ekipmanı firmalarının ürünlerini ülkemiz arıcılarının hizmetine sunmuştur.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Genç Çiftçiler, Üretim ve karar verme mekanizmalarında daha çok yer almak istiyorÖnceki Haber

Genç Çiftçiler, Üretim ve karar verme me...

Kadınlar tarımın görünmeyen kahramanıSonraki Haber

Kadınlar tarımın görünmeyen kahramanı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar