Şekerbank

Covid’e karşı bitkisel kalkan

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Covid’e karşı bitkisel kalkan

Bağışıklık sistemi, vücudu içeriden ve dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı koruyan bir koruma kalkanıdır. Bu nedenle, pandemi sürecinde bağışıklığımızı güçlü tutmak artık daha da büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, NS Sağlık Grup Danışmanlık, Çukurambar Asr-ı Yeşil’de bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşiye, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Gülsemin Ertürk Çelik katıldı. Bu süreçte, yeterli ve dengeli beslenmenin, zamanında ve uygun süre karanlıkta uyumanın, stresten uzak kalma ve orta şiddette düzenli egzersiz yapmanın ve bitkisel proteinleri almanın oldukça gerekli olduğuna dikkat çeken Çelik, aynı zamanda kişiye göre ozon tedavisi, fitoterapi gibi bütünleyici yaklaşımların da etkili olabileceğini ekledi.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZE TÜKETİMİNİ ARTIRMALIYIZ

Günlük beslenme ve mevsimsel özelliklere göre immün sistem üzerinde olumlu etkileri olan antioksidan vitaminlerin, C, D, E vitaminlerin, omega 3, çinko ve prebiyotiklerin tüketimine dikkat etmek önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bitkisel proteinler, bakliyatlar ve baharatların bağışıklığı artırdığına dikkat çeken Fitoterapi uzmanı Çelik, ‘’Zerdeçal, zencefil, kekik karabiber ve kırmızı biber gibi baharatları tüketmeliyiz. Bunun yanı sıra yeşil yapraklı sebzeler, kırmızı soğan, brokoli, biber, elma, üzüm, siyah çay, yeşil çay ve pırasa tüketimini de artırmalıyız. Kuruyemiş tüketiminde ise ürünler çiğ olarak tüketilmelidir. Ayrıca bol su tüketimi de vücudumuz için oldukça önemli” dedi.

C VİTAMİNİ TAKVİYESİ BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR

Çelik, “Güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmazlar arasında C vitamini geliyor. İyi bir antioksidan kaynağı olan C vitaminini insan vücudu kendisi üretemiyor. Bu nedenle besinlerle bu vitamini takviye alarak belli bir dozu korumak gerekiyor. Antioksidan olan ve c vitamini içeren portakal, mandalina, limon gibi turunçgillerin tüketilmesi bu anlamda oldukça önemli. Ayrıca bir kase maydanoz tüketmek de C vitamini açısından faydalı olacaktır. Eksikliğinin kanserden romatizmaya, depresyondan alerjiye ve diyabete kadar birçok hastalığa sebep olduğu D vitamininin de öneminden bahsetmek gerekir. Yorgunluk, halsizlik gibi günlük yaşamımızı olumsuz etkileyecek yan etkileri olan D vitamini eksikliği için uygun ortamlarda, vücudumuzun 40 ila 50 santimetre karesinin 15-20 dakika güneş altında kalması oldukça faydalı olacaktır” diye konuştu.

Çelik, ‘’Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp yöntemlerinden biri olan hacamat da yine bağışıklık sistemini güçlendirmek için uygulanabilecek en doğal ve kadim yöntemlerden birisidir. Bu konuda eğitim almış uzman hekimlerce steril şartlarda yapıldığı takdirde ağrısız, kolay uygulanabilir, koruma etkinliği yüksektir” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TAGEM’den AR-GE Projelerine 1 Milyon Liraya Kadar DestekÖnceki Haber

TAGEM’den AR-GE Projelerine 1 Milyon Lir...

Hasat ettikleri ürünlerin tohumlarını aldılarSonraki Haber

Hasat ettikleri ürünlerin tohumlarını al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar