Şekerbank

Çorum'da Genç Çiftçiler Büyükbaş Hayvanlarını Teslim Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorum'da Genç Çiftçiler Büyükbaş Hayvanlarını Teslim Aldı
Genç Çiftçi Destekleri Kapsamında Hibeye Hak Kazanan Üreticilere Hayvan Dağıtımı Yapıldı
Tofidass

Genç Çiftçi Proje kapsamındaki Çorum İl Merkezinden büyükbaş hayvan almaya hak kazanan üreticilerin hayvanları Çorum Hayvan Pazarı Yerleşkesinde düzenlenen törenlerle dağıtıldı.

Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Recep Yüksel, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı, Çorum Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Recep Gür, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı ve hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler ve aileleri katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı Merkez İlçeden Büyükbaş Hayvan almaya hak kazanan üreticilere hayvanlarının teslimi öncesinde yaptığı açıklamada; "İlimizde Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Hibe Programına müracaat ederek hibe almaya hak kazanan 236 üretici bulunduğunu belirterek, Çorum genelinde hibe almaya hak kazanan 103 üreticiye 515 adet büyükbaş hayvan, 62 Kişiye 2108 Küçükbaş hayvan, 30 kişiye 150 adet manda üreticilere teslim edilmeye başlandı. Hayvancılık desteklemelerinin yanında Bitkisel üretim alanında da hibeye hak kazanan çiftçilerimize de hibe ödemesi hesaplarına aktarıldı.

Hibeye hak kazanan diğer üreticilerimizin hayvanları tarım işletmeleri tarafından temin edilerek bizlere ulaştırılıyor, İl ve İlçe Müdürlüklerimizde görevli arkadaşlar tarafından hayvanları hızlı bir şekilde sahiplerine teslim ediliyor. Bu proje için ilimize tahsis edilen proje bütçesi 7.080.000 TL'dir. Yatırımcı bazında proje bütçesinin 30.000 TL'ye kadar olan miktarının tamamı hibe şeklinde karşılanıyor. Proje kapsamında Büyükbaş Hayvan Alımı konusunda merkez ilçeden hibe desteğine hak kazanan 15 genç çiftçimize 5' er adet olmak üzere toplam 75 adet büyükbaş genç düve ve 4 genç çiftçimize 5' er adet olmak üzere toplam 20 manda, Bakanlığımız TİGEM (Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü) tarafından temin edildi, üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Recep Yüksel' de konuşmasında; "Bu proje ile hayvan sahibi olan girişimcilerimizi kutluyorum. Bu hayvanlar üretimlerinin her aşaması kontrol altında olacaktır. İl ve İlçe Müdürlükleri olarak üreticilerimiz her zaman yanlarında olacağımızı bilmelerini ve bu projenin Türkiye ve Çorum hayvancılığına hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Daha sonra proje kapsamındaki hak sahiplerine hayvanları kura ile teslim edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Engin: Yerel Tohum Miktarımızı Beş Katına Çıkartmayı HedefliyoruzÖnceki Haber

Engin: Yerel Tohum Miktarımızı Beş Katın...

On bin yıllık buğdayla marka oluşturduSonraki Haber

On bin yıllık buğdayla marka oluşturdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar