Şekerbank

Çatak Kontrolleri Devam Etmektedir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çatak Kontrolleri Devam Etmektedir
0
Tofidass
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca 2014 yılında Kırıkkale'de 5 bin  dekar alan tahsis edilerek başlatılan ve 2015 yılında ilave 8 bin dekar alan ile birlikte toplamda 13 bin dekar alanda uygulanacak olan Çevre Amaçlı Tarımsal Arazileri Koruma Projesi (ÇATAK) projesi  kapsamında destekleme müracaatları  Haziran ayı sonu itibariyle sona ermiştir. ÇATAK projesinin yürütüldüğü Merkez, İlçe ve Köylerde Müdürlüğü Teknik elemanlarınca başvurular yerinde değerlendirilmeye başlanmış olup kesin uygulama alanı tespitlerden sonra belirlenecektir.
ÇATAK desteklemelerinde çiftçilerin desteklemeye konu olan arazilerinde toprak analizi yaptırmaları, Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden temin edecekleri Üretici Kayıt Defterlerine Ürün kayıtlarını yapmaları ve kullandıkları kimyasal ilaçların Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarafından yetkilendirilen reçete yazma yetkisine sahip kişilerden reçetelendirilmesi gerekmektedir.
ÇATAK PROGRAMI NEDİR: Çatak uygulamaları 5488 Sayılı Tarım Kanunun Çerçevesinde; Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması ( ÇATAK ) programı ile tarımsal arazilerde toprak ve su kalitesinin korunması, yenilenebilir doğal kaynaklarının sürdürülebilirliği ve yoğun tarımsal faaliyetlerin olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik kültürel tedbirlerin alınması amacıyla programa katılan ve hibe sözleşmesi imzalayan üreticilere tarımsal destekleme ödemesi yapılması esasına dayanır.
ÇATAK PROGRAMI KATAGORİLERİ NELERDİR?
(1) Üreticilere yapılacak destekleme 3 kategoride uygulanır. İl proje uygulama komisyonu tarafından uygun görülen alanlarda aşağıdaki kategorileri gerçekleştirenlere dekar başına yılda bir defa olmak üzere üç yıl süre ile ödeme yapılır.
a) Birinci kategori: Tek yıllık bitkilerin üretildiği alanlarda minimum toprak işlemeli tarımın yapılması. (30 TL/da)
1 -Anıza Ekim (Minimum Toprak İşlemeli Tarım)
2- Toprak ve İklim Şartları Dikkate alınarak münavebeli Ekim
b) İkinci kategori: Toprak ve su yapısının korunması ile erozyonun önlenmesi amacıyla; setleme, canlı veya cansız perdeleme, taş toplama, drenaj, jips uygulaması, kükürt  uygulaması, kireç uygulaması, malçlama, ahır veya çiftlik gübresi, yeşil gübreleme uygulaması, aşırı otlatmanın engellenmesi, çok yıllık buğdaygiller veya yonca hariç baklagiller ile alanı kaplama gibi tedbirlerden en az ikisinin birlikte yapılması veya bu tedbirlerin en az biriyle birlikte arazinin boş bırakılması uygulaması. (60 TL/da)
c) Üçüncü kategori: Aşağıda belirtilen çevre dostu tarım teknikleri ve kültürel uygulamalardan en az iki veya daha fazlasının tekniğine uygun bir şekilde tatbik edilmesi. (135 TL/da)
1) Su kullanımını asgariye indirecek uygun basınçlı sulama sistemlerinden birinin kullanılması,
2) Çevreye duyarlı bir şekilde kontrollü ilaç ve gübre kullanımı,
3) Organik tarım veya iyi tarım uygulamaları.
Kontrollerimiz devam etmektedir.
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BAİB, World Food Moscow 2015 Fuarı boy gösterecekÖnceki Haber

BAİB, World Food Moscow 2015 Fuarı boy g...

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi VerildiSonraki Haber

Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Bel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar