Şekerbank

Canik’te Üreticilere Sertifikalı Buğday Tohumu Dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Canik’te Üreticilere Sertifikalı Buğday Tohumu Dağıtıldı
Tofidass

Samsun'un Canik İlçesine bağlı mahallelerde; sertifikalı buğday üretimini teşvik etmek, ürün miktar ve kalitesini arttırarak üreticinin gelirine katkı sağlamak amacıyla Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan Proje, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonu ve Canik Belediye Başkanlığı finansörlüğünde gerçekleşmiştir.

Başalan Mahallesinde yapılan dağıtım töreni; Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun İl Tarım Ve Orman  Müdürü İbrahim Sağlam, Tarım Kredi Kooperatifi Samsun Bölge Müdürü Erol Apaydın, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gencay, Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal, daire amirleri, Başalan mahalle muhtarı, çevre mahallelerin muhtarları ve üreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam konuyla ilgili yaptığı açıklamasında: “Proje kapsamında dağıtılan tohum çeşidi Dorpia ve miktarı ise 20 ton olup toplamda 18 mahallede dağıtım gerçekleşmiştir. Bunlardan Adatepe Mahallesi’nde 3 üretici, Ambarpınar Mahallesi’nde 6 üretici, Başalan Mahallesi’nde 23 üretici, Başkonak Mahallesi’nde 4 üretici, Çağlayan Mahallemizde 1 üretici, Dereler Mahallemizde 1 üretici, Düzardıç Mahallemizde 9 üretici, Düzören Mahallesi’nde 1 üretici, Gecehan Mahallesi’nde 2 üretici, Gödekli Mahallesi’nde 9 üretici, Gökçepınar Mahallesi’nde 1 üretici, Gürgenyatak Mahallesi’nde 1 üretici, Hacınaipli Mahallesi’nde 1 üretici, Kestanepınar Mahallesi’nde 1 üretici, Kızıloğlak Mahallesi’nde 3 üretici, Toygar Mahallesi’nde 2 üretici, Uluçayır Mahallesi’nde 4 üretici, Yayla Mahallesi’nde 1 üretici olmak üzere toplamda 73 üreticiye tohum dağıtımı yapılmıştır.

Toplam bütçenin 58.200 TL olduğu Proje bedelinin % 50’si Canik Belediye Başkanlığı tarafından ve kalan % 50’si de üretici tarafından karşılanmıştır. Projenin Hedefi; Dropia buğday çeşidiyle, İlçede buğday üretim alanlarından alınan verimi ve kaliteyi arttırmak ve üreticiye sertifikalı tohum kullanım alışkanlığını kazandırmaktır. Süresi 12 ay olan Proje, Kasım 2020’de başlamış ve Temmuz 2021’de sona erecektir. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.​

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toprağa sarıl, üretime katılÖnceki Haber

Toprağa sarıl, üretime katıl

Çiftçinin yüzünü güldürecek çalışmaSonraki Haber

Çiftçinin yüzünü güldürecek çalışma

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar