Şekerbank

Bin 344 kişi eğitim aldı şimdi sıra istihdamı artırmada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bin 344 kişi eğitim aldı şimdi sıra istihdamı artırmada
FAO’nun, Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içinde yürüttüğü projenin ilk yılında 1344 tarım işçisi eğitimden geçirildi. Şimdi sırada kalifiye işçilerle iş insanlarını bir araya getirecek iş fuarları var.
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Avrupa Birliği’nin finansal desteği, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmerler Bakanlığı’yle işbirliği içinde yürüttüğün Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler (GKAS) ile en kırılgan yerel topluluk üyelerine tarımsal eğitemler aracılığıyla dayanıklılığını artırması projesinin ikinci yönetim toplantısı dijital ortamda yapıldı.

FAO Türkiye Temsilci  Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dışilişkiler Müdürlüğü Uluslurarası Kuruluşlar Daire Başkanı Özge İmamoğlu, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Uluslararası İşgücü Politikaları Anlaşmalar ve Mevzuat Daire Başkanı Ebru Öztüm Tümer, AB Sosyoekonomik Gelişim Programı Yöneticisi Feyhan Canbay, İŞKUR bölüm Başkanı Emre Yıldız katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, projenin küresel dayanışmaya en iyi örneklerden biri olduğuna belirterek 1 yıllık süreçte yakalanan başarıdan örnekler verdi. Selışık, bir yılda pandemiye rağmen  1344 faydalanıcıya eğitim verildiğini bunun 782’sinin ise kadın olmasına dikkat çekti. Projenin ikinci aşamasında artık istihdam artırıcı faaliyetlere ağırlık verilmesi gerektiğini kaydederek ikinci senede bu yönlü çalışmalara yoğunlaşacaklarını ifade etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dışilişkiler Müdürlüğü Uluslararası Kuruluşlar Daire Başkanı Özge İmamoğlu da bu tür projelerin sahadan bire bir bildirim alınması açısından oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek “Sadece bu projede değil bundan sonraki projelerde de kullanabileceğimiz son derece değerli verilerimiz oluyor” dedi.

Avrupa Birliği Sosyoekonomik Gelişim Program Yöneticisi Feyhan Canbay da konuşmasında şunları ifade etti: “Bu proje bizim çok önem verdiğimiz bir proje. Özellikle mülteciler kısmı. Projenin başarısını gerçekten çok önemsiyoruz. Delegasyon olarak özellikle şuna önem veriyoruz: Projenin en etkin şekilde başarılı olmasına dikkat ediyoruz. Bunun için her türlü işbirliğine açığız. Kadın kooperatiflerinin projeye dahil edilmesi çok önemli. Pandemiden sonra bu sürecin daha etkili olacağına inanıyoruz. Sahada yaptığımız gözlemlerde de projenin başarılı olduğuna şahit olduk. Şu ana kadar pandemiye rağmen elde edilen sonuçlardan çok memnunuz. Bir çok projede durma noktasına gelmemize rağmen FAO’nun bu projesinde kat ettiğimiz başarı gerçekten sevindirici. 

AB tarafından finanse edilen projenin ilk yılında Covid19 pandemisine rağmen önemli ilerlemeler kaydedildi. Adana, Bursa, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Manisa, İzmir, Şanlıurfa ve Van’da uygulanan proje kapsamında şu ana kadar 48 Mesleki Eğitim Kursu açıldı. Bu kurslarda toplam 1344 faydalanıcı eğitim aldı. Ayrıca Bu illerde 31 başlıkta Uygulamalı Çiftçi Okulu açıldı. Bu okullarda da 775 kişi eğitim görmekte.  İstihdam olanağını artırmak için 10 ilde özel sektör temsilcileri ile istişare toplantıları yapıldı.

Toplantıda ayrıca istihdamı artırmayı hedefleyen İŞKUR Servis noktalarının faaliyete geçmesi için teknik işbirliğinin hızlandırılması konusu da ayrıntılarıyla masaya yatırıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Peynir Atölyesi 50 Bin Kişiye UlaştıÖnceki Haber

Peynir Atölyesi 50 Bin Kişiye Ulaştı

GÜBRETAŞ, 2020'yi rekorla tamamladıSonraki Haber

GÜBRETAŞ, 2020'yi rekorla tamamladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar