Şekerbank

Azerbaycan Ekib Ülkelerindeki Fındık Sektörünün Gelişimi İçin Karademiz'de Gözlemlerde Bulunuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Azerbaycan Ekib Ülkelerindeki Fındık Sektörünün Gelişimi İçin Karademiz'de Gözlemlerde Bulunuyor
Tofidass

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenen Azerbaycan Fındık Sektörünün Verimliliği ve Sürdürülebilirliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Azerbaycan’dan gelen 20 kişilik ekip Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünü ziyaret etti.

Proje doğrultusunda, Azerbaycan Fındık Yetiştiriciliğinde Verim ve Kalitenin Arttırılması ile Sürdürülebilir Kalkınma için; Türkiye’de fındığın yaygın olarak yetiştiği Samsun, Giresun ve Ordu illerindeki örnek bahçelerin ve işletmelerin incelenmesi amaçlanıyor.

Azerbaycan ekibini, İl Müdürlüğünde; Samsun İl Tarım ve Orman Müdür V. Nail KIRMACI ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale BAYKAL ağırlarken; OMÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit SERDAR’ın yanı sıra aynı bölümden Yüksek Lisans öğrencisi ve Terme İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli teknik eleman Gökhan AYAR da hazır bulundu.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğündeki toplantıya; Azerbaycan Tarım Bakanlığı Meyvecilik ve Bahçe Bitkileri Bölümü Bağcılık ve Şarapçılık Sektörü Başkanı Sahib İBRAHİMLİ, Meyvecilik ve Bahçe Bitkileri Bölümü Sebze Sektörü Başkanı Shovgi Lalashov KHACHMAZ, Devlet Tarım Geliştirme Merkezi’nden uzman Aliagha SHUKURLU, Azerbaycan FAO Proje Lideri ve Azerbaycan Devlet Ziraat Üniversitesi’nden akademisyen Fagan AGHAYEV de katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdür V. Nail KIRMACI, birlikte yürütülecek projelerle sağlanacak işbirliği ve tecrübe paylaşımı açısından güzel bir başlangıç olması temennisinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığımızın yapılanmasından bahsederek bu yapılanmada Taşra teşkilatının ana unsurlarını oluşturan İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerinin görev ve sorumlulukları ile ürettikleri projeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

KIRMACI, konuşmasının devamında: “İlimiz, Bölgenin en verimli topraklarına sahip olup hali hazırda Türkiye’de fındık üretiminin en fazla olduğu ikinci il konumundadır. Hedefimiz; İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizin geliştireceği projelerle bu konumunu en üst seviyeye çıkarmak ve fındıkta verim ve kaliteyi artırarak fındık üreticilerimizin gelir seviyelerini daha da yükseltmektir.” şeklinde konuştu.

Ardından İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi’nden Mühendis/ Dr. Asuman SEZER tarafından Samsun İli Fındık Yetiştiriciliğinde Yapılan Çalışmalar, Yürütülen Projeler konulu bir sunum yapılarak katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
32 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Bugün Hesaplara AktarılacakÖnceki Haber

32 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Bug...

Işıklı Gölü’ne 300 bin Sazan Yavrusu BırakıldıSonraki Haber

Işıklı Gölü’ne 300 bin Sazan Yavrusu Bır...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar