Şekerbank

Asarcık’ta İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Asarcık’ta İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Eğitimi
Tofidass

Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun İl Müdürlüğü Tarımsal Üretim Eylem Planı (2022-2026) kapsamında Asarcık İlçesi Güven Düğün Salonu’nda Asarcık Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından organize edilen Ekolojik Tarımda Farkındalık Eğitimi gerçekleştirilmiştir.

Toplantı; İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Belediye Başkanı Şerif Kılağuz, İlçe Müdürü Sefer Girişen, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale Baykal, siyasi parti ilçe başkanları, STK yöneticileri, mahalle muhtarları ve çiftçilerden oluşan 88 katılımcı ile gerçekleştirilmiştir.

Eğitimde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Şeref Kılağuz, İl Müdürlüğümüzün eğitime katkılarından dolayı teşekkür ederek, muhtarlarımızın verilen eğitimle çiftçilerimize örnek olmalarını talep etmiştir. İl Müdürümüz İbrahim Sağlam da burada yaptığı konuşmasında; Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen Toplantının, çiftçilerimize gelecekte iyi tarım uygulamaları ve organik tarım konularında yeni ufuklar açması dileklerinde bulunmuştur.

 

Konuşmaların ardından Samsun İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Gülseven Bayraktar ve Oğuzhan Yücel; “İyi Tarım Uygulamaları, İyi Tarım Uygulamalarında Kritik Kontrol Noktaları,  Entegre Mücadele, Çevre Sağlığı, Bitki Koruma Ürünlerinin Bilinçli Kullanılması, Toprak Analizi İçin Örnek Alınması” konularında eğitim verirken Mühendisler Mehmet Ali Yetgin ve Binnaz Tıknazoğlu da “Niçin Organik Tarım Yapıyoruz” ve “Organik Tarımın Geleceğimize Etkileri” konularında eğitim vermiştir.

Etkinlik öncesinde, yine bu ilçemizdeki bir kadın üreticimizin, 3 bin metrekare kapalı alanda kurduğu yıllık 300 ton kapasiteli Mantar Üretim Tesisi gezilerek faaliyetleri hakkında bilgi alınmıştır.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Midye Çiftlikleri İle İthalatın Önüne Geçilecek Hem de İhracat Fırsatı OlacaktırÖnceki Haber

Midye Çiftlikleri İle İthalatın Önüne Ge...

Marmarabirlik’ten 40 milyon ödemeSonraki Haber

Marmarabirlik’ten 40 milyon ödeme

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar