Şekerbank

Arı Otu ve Yem Bezelyesi Tarla Günü Düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Arı Otu ve Yem Bezelyesi Tarla Günü Düzenlendi
Tofidass

Çanakkle İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Saraycık köyünde Yem bezelyesi ve Sarıcaeli köyünde Arı Otu demonstrasyonlarına ait Tarla Günleri yapıldı.

Düzenlenen Tarla Günlerine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V.  Mustafa NAZLIM, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Başak EGESEL, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doç.Dr. Ferhan SAVRAN, Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan ULUS, Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İLERİ, Şube Müdürlerimiz ve çok sayıda üreticinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V.  Mustafa NAZLIM her iki Tarla Gününde de konuşma yaptı.  Yem Bezelyesi Tarla Gününde yaptığı konuşmada; "İlimiz Yem bitkisi ve mera alanları bakımından kısıtlıdır. Tek yıllık bir baklagil bitkisi olan yem bezelyesi kuru ot ve arpa ile karışık ekildiğinde otlatarak aynı zamanda yem rasyonlarında  kulanılarak hayvanların beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Hayvan beslenmesinde önemli bir yeri olan, hayvanlar tarafından severek tüketilen, yonca kadar kıymetli besin değeri olan bu yem bitkisi ilimizde 13000 dekar arazide yem bezelyesi dikiliyor" dedi.

Daha sonra Yem Bezelyesinin hasadına geçildi, İl Müdürlüğü teknik elemanları, tarla gününe katılanlara Yem Bezelyesi yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdiler ve Çiftçi Mektubu dağıttılar. 

Buradan Sarıcaeli Köyüne gidilerek buradaki Arı Otu Yetiştiriciliği Demonstrasyonu ile ilgili Tarla Günü yapıldı. Burada da İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı V.  Mustafa NAZLIM yaptığı konuşmada; "İlimizde polikültür bitki çeşitliliği fazla olduğu için arıcılık bölgemiz için çok önem arz etmektedir. İlimizde yaklaşık 1600-1700 ton civarında çiçek ve çam balı üretilmektedir. 1 dekar arazideki Arı otundan elde edilecek polen ve bal ile 2 kuvvetli koloninin ihtiyaçları karşılanır. Çevredeki floranın zenginleşip nektar ve polen akımının bollaştığı döneme kadarki zaman diliminde arı otunun polen ve nektarlarından faydalanarak işçi arılar koloni ihtiyaçlarını karşılar ve koloninin bal akım dönemine güçlü girmesini sağlar. Arı otu yetiştirerek işçi arıların suni değil doğrudan bitkinin özünü almasını sağlarız." dedi.

Ardından Arıcılar Birliği Başkanı Cahit İLERİ Çanakkale'nin Arıcılıkta çok hızlı yol aldığını, dünden bugüne geleneksel arıcılığın ötesinde artık bilimsel tekniği, teknolojiyi, bilimi yanına alarak arıcılığın yapılması gerektiğini belirtti. Arıotu arının ayrılmaz bir parçası olduğu, kullanılmayan arazilerin arı otunun dikilip, Arı üreticilerinin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmalardan sonra, katılımcılar Demonstrasyon kurulan Arı Otu parselini gezdiler,  burada da İl Müdürlüğü teknik elemanları, tarla gününe katılanlara Arı Otu Yetiştiriciliği ile ilgili bilgi verdiler ve Çiftçi Mektubu dağıttılar. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Foça’da Lavanta Bitkisi İçin Özel ProjeÖnceki Haber

Foça’da Lavanta Bitkisi İçin Özel Proje

Sebze Üreticilerine Büyük DestekSonraki Haber

Sebze Üreticilerine Büyük Destek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar