Şekerbank

890 dekarlık mera alanı ıslah edilerek kullanıma açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
890 dekarlık mera alanı ıslah edilerek kullanıma açıldı
Çanakkale “Biga İlçesi Güleçköy Köyü’nde Uygulanan Mera Islahı ve Yönetimi Projesi” kapsamında Mera Açılış Töreni Gerçekleştirildi.
Tofidass

Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, Biga İlçesi Güleç Köyü'nde uygulanmakta olan"Mera Islahı ve Yönetimi Projesi" kapsamında Açılış Töreni gerçekleştirildi.

Törene, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet MENDEŞ, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, Proje Koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet GÖKKUŞ, Bakanlık Proje Koordinatörleri Mühendis Fevzi KAÇAR ve Gültekin ÖÇALAN, Köy Muhtarları, davetliler ve üreticiler katıldı.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, törenin açılışında yaptığı konuşmasında " İlimiz Bitkisel üretimde olduğu kadar hayvancılıkta da Türkiye genelinde söz sahibi illerden bir tanesidir. Kültür ırkı sığır sayısı bakımından sekizinci, keçi sayısı bakımından 13, koyun sayısı bakımından 23. sıradayız. Karlı bir hayvancılık yapabilmek için hayvanların tükettiği kaba yemin en aza % 50 sinin kendimiz üretmemiz gerekir. Eğer bunları yapamazsanız hayvancılıkta ticari anlamda çok büyük kazanç elde etmeniz mümkün değildir. 5 yıllık olan Güleçköy mera ıslah çalışması projesin de, 890 dekarlık alanda mera ıslah çalışmasını tamamladık. Islah projemiz kapsamında Mayıs ve Haziran aylarında hayvanlarımızın faydalandığı araziden bundan sonra 5-6 çeşit ot ekimi yapıldı. Arazide hayvanlar 2 ay yerine 7 ay yeşil ot bulabilecek, Projenin uygulamasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Köyümüze, Biga'mıza, ilimize hayırlı olsun" dedi.

Proje Koordinatörü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet GÖKKUŞ yaptığı konuşmada; Hayvancılıkta kaba yem önemli bir sorundur. Ülkemizde de ciddi düzeyde kaliteli kaba yem sorunu vardır. Bizim bir an evvel en ucuz ve en kaliteli kaba yemi temib etmemiz gerekir. Bunun yolu da meradan geçer.

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet MENDEŞ, yaptığı konuşmada; Üniversite, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Köy Muhtarlıkları birlikte neler yapabileceğini bugün güleç köyde görmekteyiz. Güleç köyün merasının bu hale getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim, ülkemize hayırlı olsun, dedi.

Konuşmalardan sonra Mera açılışı gerçekleştirildi. Yapılan ikramların ardından tören son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçiye kuraklık darbesiÖnceki Haber

Çiftçiye kuraklık darbesi

Kursiyerler Sertifikalarını AldıSonraki Haber

Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar