Şekerbank

80 Kg Ağırlığında Dev Balkabağı Yetiştirdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
80 Kg Ağırlığında Dev Balkabağı Yetiştirdi
Bolu Merkez İlçe Kürkçüler Köyünde ikamet eden önder çiftçi bahçesinde tohumunu yurtdışından getirterek, yaklaşık 80 kg ağırlığında balkabağı yetiştirdi.
Tofidass

Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık ​İl Müdürü İsmail TAŞ, İl Müdür Yardımcısı Nuri ERİKLİ ve Kürkçüler Köyü Tarım Danışmanı Tuba ERTONGA Çiftçiye destek olmak ve yetiştirdiği ürünleri yerinde görmek amacıyla ziyarette bulundular.

Bolu Merkez İlçe Kürkçüler Köyünde ikamet eden önder çiftçi bahçesinde tohumunu yurtdışından getirterek, yaklaşık 80 kg ağırlığında balkabağı yetiştirmiştir. Ülkemizde son dönemlerde oldukça önem kazanan istiridye mantarı yetiştiriciliği konusunda Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında eğitim düzenlenmişti. Bu kursa katılarak  öğrendiği bilgilerle kendi bahçesinde istiridye mantarı yetiştiren çiftçi, kısa sürede hasat elde etme imkanı tanıyan mantarların  hem çok fazla bir yatırım gerektirmediğini,  hem de yıl içinde birden fazla hasat imkanı sunduğunu belitti.

Ayrıca, İşkur ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılmış olan kursta,  köyde yetiştirilen tarım ürünlerinin değerlendirildiğini öğrenen İl Müdürü, köyde açılan aşçılık kursunu da ziyaret etti. Eğitici ve kursiyerlerle sohbet eden İl Müdürü, talep edilen ihtiyaç ve eksiklikler konusunda yardımcı olacağını belirtti. Geçen yıl  Kürkçüler  Köyünde 'Süt Sığırı Yetişiriciliği' konulu kursta kursiyer olan öğrenciler bu yılda köylerinde açılan Aşçılık Kursunda eğitim almaya başladıklarını  ve köylerine bu şekilde sürdürülen eğitimlerin  kendilerini daha verimli kıldığını  söylediler.

Köyde mevcut örtüaltı alanlarını da gezerek bilgi alan Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık ​İl Müdürü İsmail TAŞ, Önder çiftçi İbrahim ERSOY'a yaptığı başarılı çalışmalarla diğer çiftçilere de önder olduğundan dolayı teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türk fındığı Almanya'da tanıtıldıÖnceki Haber

Türk fındığı Almanya'da tanıtıldı

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu Hakkında Eğitim YapıldıSonraki Haber

Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar