Şekerbank

3. Tarım Orman Şûrası “ Yalova Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı” Yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
3. Tarım Orman Şûrası “ Yalova Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı” Yapıldı
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yalova Tarım ve Orman Sektörünü tüm yönleriyle ele alan “Yalova Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Tofidass

Ekim ayında gerçekleşmesi planlanan Bakanlığın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesinde yol haritası oluşturmak üzere düzenlenecek olan III. Tarım Orman Şûrası'nın öncesinde belirlenecek yeni stratejilere katkı sağlamak amacıyla Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, İl Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz, Meteoroloji Müdürü Ethem Kaya, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Serkan Akgün, Dsi 1. Bölge Müdürlüğü 13. Şube Müdürü Pelin Balcı, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hüseyin Polat, Yalova’da faaliyet gösteren Tarım Sektörü Temsilcileri, Muhtarlar, Teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Suat Parıldar özetle; “Tarım ve Orman Bakanlığımızın kısa, orta ve uzun dönem stratejilerinin belirlenmesine katkı sağlamak amacıyla yapılacak Tarım ve Orman Şûrasının çalışma usul ve esaslarının düzenlenmesi hedefleri, işleyişi ve görevlerinin belirlenmesi amacıyla Şûra Yönetmeliği 17 Mayıs 2019 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.      

Tarım Orman Şûrası ile bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi; gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliğinin temini; kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyo-çeşitliliğin korunması ile bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı; çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi; tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi; tarımsal piyasaların düzenlenmesi; orman ve mera yönetimi; tabiatın korunmasına ilişkin stratejiler oluşturulması hedeflenmektedir.               

Bu hedefler doğrultusunda, çalışmalarımıza destek olmak, belki farklı bir yol ve bakış açısı getirmek, tarım sektörüne değer katmak amacıyla da, kıymetli paydaşlarımızın görüşlerine açık bir paylaşım alanı olan “Görüşünü Bildir” kurulmuştur. Bu paylaşım alanında Türk tarımının geleceğine ilham olmanızı da ayrıca bekliyoruz ve istiyoruz” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da;  karnımızı doyurabilmemiz için işlediğimiz toprağımıza sahip çıkmamız gerektiğini ifade ederek tarım konusunda zaman zaman çağın getirdiği sorunların ortaya çıktığını, bunların ortadan kaldırılması için fikir birliği içinde olunması gerektiğini, üniversitelerin üreticilerle birlikte çalışması gerektiğini, üreticilerin daha bilimsel, daha karlı, daha fonksiyonel üretimler yapabilmesi için bu çalışmalara ihtiyaç olduğunu, Yalova’nın tarım anlamında çok önemli bir il olduğunu, bunun daha da ileriye taşınması gerektiğini ve bu toplantının da bunun için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci salonda bulunanlara yoğun bir çalışma sonucu hazırladıkları “Yalova Tarım Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu sunum yaptı.

Sunumun ardından tüm sektör temsilcileri söz alarak sektörleriyle ilgili yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini dile getirerek taleplerini ilettiler.

Suat Parıldar toplantıda dile getirilen konuların en kısa zamanda rapor haline getirilerek Bakanlımızca Ekim ayında yapılması planlanan 3. Tarım Orman Şürasına sunulacağını ifade ederek tüm katılımcıların toplantıya gösterdikleri ilgiye teşekkür etti.

Ekim ayında yapılması planlanan III. Tarım ve Orman Şûrası ile bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin geliştirilmesi; gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliğinin temini; kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyo-çeşitliliğin korunması ile bu kaynakların sürdürülebilir kullanımı; çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi; tarımsal ve hayvansal üretimin planlanması, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi; tarımsal piyasaların düzenlenmesi; orman ve mera yönetimi; tabiatın korunmasına ilişkin stratejiler oluşturulması hedefleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gelin Kardeş Olalım Projesi Meyvelerini VeriyorÖnceki Haber

Gelin Kardeş Olalım Projesi Meyvelerini...

Akraba Tavsiyesiyle Girdiği İşte 7 Ülkeye İhracat YaptırıyorSonraki Haber

Akraba Tavsiyesiyle Girdiği İşte 7 Ülkey...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar