Şekerbank

2017-2018 Balıkçılık Av Sezonu Başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2017-2018 Balıkçılık Av Sezonu Başlıyor
Tofidass

Üç tarafı denizlerle çevrili bir yarımada konumunda olan ülkemizin 8.333 km'lik kıyı şeridi bulunmaktadır. Bu kıyı şeridinin 35 km'lik bölümü İlimiz sınırları içerisinde yer almaktadır.

Su ürünleri başta balık olmak üzere, hayvansal protein kaynaklarından birisi olarak insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Dünya nüfusunun hızla arttığı göz önüne alındığında besin kaynağı olarak öneminin daha da arttığı görülmektedir.

Ülkemiz genelinde vazgeçilmez sosyoekonomik bir faaliyet olan balıkçılığın verimli, düzenli ve Avrupa standartlarına uygun hale getirilmesi, balık severlerin ve geçimini balıkçılıkla temin eden kitlenin yüzlerinin gülebilmesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yayımlanan Tebliğlerle getirilen yasak, sınırlama ve yükümlülüklere uyulması ile doğrudan bağlantılıdır.

Bakanlıkca hazırlanan, "Denizlerde ve İç Sularda 1 Eylül 2016-31 Ağustos 2020 Yılları arasında Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 4/1 Numaralı Tebliğ"  gereğince; 2017-2018 balıkçılık av sezonu 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren başlaması nedeniyle Düzce Akçakoca İlçesinde balıkçılara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda Ülkemiz balıkçılığı ve su ürünleri avcılığı konusunda getirilen düzenlemeler, su ürünleri avcılığı ve av yasakları, avcılık izinleri ve nakil işlemleri ile su ürünleri avcılığında idari yaptırımlar ve koruma ve kontrol işleri, teknelere takılan bagis cihazları konusunda bilgiler verildi.

Bu tebliğ ile su ürünleri avcılığına yer, zaman, boy, tür, mesafe, derinlik, avlanma araç ve gereçleri ile ilgili düzenlemeler getirilmiştir.

Tebliğdeki avcılık düzenlemeleri ile balık türlerinde zaman ve av aracı yasakları yanı sıra boy uzunluğuna getirilen düzenlemeye göre balık türlerinin aşağıda belirtilen boy ölçülerinden küçük olanlarının avlanılması yasaklanmıştır. Düzce'de avcılığı en fazla yapılan ekonomik türler ve boy sınırlamaları ile avlanması toplanması,  gemilerde bulundurulması, karaya çıkarılması, nakledilmesi ve satılması tamamen yasaklanan bazı türler aşağıda belirtilmiştir.

Tür

Uzunluk (cm)

 Tür

Uzunluk (cm)

 Yasaklanan Türler

Hamsi

9

Mezgit

13

Köpek balığı

Tekir

11

Lüfer

18

Mersin balıkları

Barbunya

13

Palamut

25

Denizatı

İstavrit

13

Kalkan

45

Yunus ve Balinalar

Kefal

20

 

 

 

 

Balık sezonunun başlamasıyla birlikte çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı yasağı sona ermekte, mekanik güç kullanan ve kullanmayan çevirme ağları ile su ürünleri avcılığı serbest olmaktadır.

Dip trol ağları yasak yer ve zamanlarda denizde bulundurulamaz. 

Gırgır ağlarıyla hamsi avcılığı 15.00-09.00 saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları belirtilen saatler dışında, hamsi avlamak amacıyla denizde bulundurulamaz.

Monofilament (tek kat) misina ağlarının kullanımı yasaktır.

Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde su ürünleri istihsali yasaktır.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, ''kaynakların sürdürülebilirlik ilkeleri çerçevesinde, balıklarımızın yılda en az bir kez üreme imkânı tanımak ve geleceğimizin ve çok önemli zenginliğimizin yok edilmemesi için, avlanma usul ve esaslarına uyulmasını, 2017-2018 avcılık sezonunun tüm balıkçılarımız için bol kazançlı ve bereketli geçmesini temenni ederim'' dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TMO Düzce’ de Fındık Alımına BaşlıyorÖnceki Haber

TMO Düzce’ de Fındık Alımına Başlıyor

4. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın açılışı yapıldıSonraki Haber

4. Sivas Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar