Şekerbank

Toros Meram’a İngiltere’den üstün başarı ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Toros Meram’a İngiltere’den üstün başarı ödülü
Tofidass

Türkiye’nin en büyük entegre biyogaz ve organik gübre tesisi olan Toros Meram Yenilenebilir Enerji, İngiltere merkezli Anaerobik Arıtma ve Biyokaynaklar Birliği (ADBA) tarafından “1 Megavat Üstü Anaerobik Arıtma Öncülüğü” kategorisinde Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Biyogazın potansiyeli konusunda farkındalık sağlamak ve sektördeki yatırımları teşvik etmek amacıyla Londra merkezli  Anaerobik Arıtma ve Biyokaynaklar Birliği (ADBA) ve Dünya Biyogaz Birliği (WBA) iş birliğiyle düzenlenen “Anaerobik Arıtma ve Biyogaz Endüstrisi Ödülleri” sonuçlandı. 2010 yılından bu yana gerçekleştirilen organizasyonda 10 kategoride 13 birincilik ve 8 üstün başarı ödülü sahibini bulurken, Toros Meram Yenilenebilir Enerji, “1 Megavat Üstü Anaerobik Arıtma Öncülüğü” dalında Üstün Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Sektöre yönelik böyle önemli bir organizasyonda ödül almaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Toros Tarım, Tarımsal Sanayi Grubu CEO’su Hakan Göral, “Toros Tarım ve Altaca Enerji ortaklığıyla kurulan Toros Meram Yenilenebilir Enerji, biyogazdan elektrik üreterek ülkemizdeki yenilenebilir enerji üretimine katkı sağlıyor. Ayrıca organik ve organomineral gübre üretimiyle tarımda sürdürülebilir bir geleceğin inşasına destek veriyor. Ortak geleceğimizi korumak ve sürdürülebilir bir kalkınma modeli yaratmak üzere hayata geçirdiğimiz bu yatırımın, dünya çapında 130 bini aşkın işletmenin faaliyet gösterdiği bu sektörde, uluslararası bir platformda ödül almasından mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu. 

Toros Tarım ve Altaca Enerji ortaklığında faaliyet gösteren Toros Gönen Yenilenebilir Enerji de 2016 yılında ADBA tarafından alanında dünyanın en iyisi seçilmişti.

Toros Meram Yenilenebilir Enerji hakkında:

Toros Tarım’ın bağlı ortaklıklarından Toros Meram Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş., organik atıkların fermentasyonu yoluyla biyogaz ve biyogazdan elektrik üretimi gerçekleştiriyor. Tesiste ayrıca, gazlaşma sürecini tamamlayan atıklardan ülke topraklarının ihtiyaç duyduğu katı ve sıvı organik gübre üretimi yapılıyor. 6 MW elektrik, yılda 75 bin ton katı organomineral gübre ve 15 bin ton sıvı organik gübre üretim kapasitesine sahip olan tesis, Türkiye’nin en büyük entegre biyogaz ve organik gübre tesisi olma özelliğine de sahip. Günde 770 ton ıslak atık bertaraf edebilen tesisin hammadde ihtiyacı çevredeki hayvan çiftlikleri ile tarım işletmeleri ve gıda fabrikalarından karşılanıyor. Döngüsel ekonominin başarılı bir uygulaması olan Meram Yenilenebilir Enerji, bulunduğu bölgedeki organik atıkları bertaraf etme kapasitesi ile çevre kirliliğinin azaltılmasına da önemli katkı sağlıyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beslenme çocuğun kontrolüne bırakılabilir mi?Önceki Haber

Beslenme çocuğun kontrolüne bırakılabili...

Yunusemre üreticisine desteğini sürdürüyorSonraki Haber

Yunusemre üreticisine desteğini sürdürüy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar