Şekerbank

Süne ve Çekirge ile Mücadele Amaçlı 750 Keklik Doğaya Bırakıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süne ve Çekirge ile Mücadele Amaçlı 750 Keklik Doğaya Bırakıldı
0
Tofidass

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğal Hayatı Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü İşbirliği ile Balışeyh İlçesi Dinek Dağı eteklerine 750 Keklik salımı yapılmıştır. Keklik salımı için düzenlenen törene Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Müdür Yrd. Gürsel Doğan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Jale Ödemiş, Balışeyh İlçe Müdürü F. Duygu Kara, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir, Avcı Derneklerinin Başkan ve temsilcileri, personeller, Muhtarlar ve çiftçiler katılmışlardır.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Neslihan Akdemir konuşmasında geçmiş yıllarda beşbinin üzerinde kekliği doğaya bıraktıklarını bu yılda yılsonuna kadar bin adet daha kekliği doğaya bırakacaklarını söylemiştir.

Program açılışında konuşan İl Müdürü Recep Kırbaş; Kırıkkale’de yaklaşık 160 bin Hektar hububat, 2.100 Hektar bağ alanı bulunduğunu, hububat ürününün ana zararlısı olan süne ve bağ alanlarının önemli bir zararlısı olan çekirge ile biyolojik mücadele amacıyla doğaya keklik salımı yaptıklarını söylemiştir. İl müdürlüğü olarak süne ile mücadele amacıyla altı ekip oluşturarak sürvey çalışmaları yaptıklarını, ilaçlı mücadelenin yanında 125 bin adet parazitoid salımıyla da biyolojik mücadele yürüttüklerini söylemiştir.

Balışeyh kaymakamı Yusuf Yıldırım konuşmasında doğal dengenin korunması için yapılan bu çalışmanın çok faydalı olduğunu ayrıca doğaya bırakılan kekliklerin korunmalarının önemine değinerek bu amaçla herkesin bu konuda duyarlı olmalarını ve hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyleyerek yapılan bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür etmiştir.

Konuşmaların ardından Balışeyh kaymakamı Yusuf Yıldırım, İl Müdürümüz Recep Kırbaş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kırıkkale Şube Müdürü Neslihan Akdemir ve diğer katılımcılar ile birlikte keklikler doğaya bırakılmışlardır.

Doğaya salınan faydalı böcekler ve kınalı keklikler ile doğal dengenin sağlanarak süne ve çekirge ile biyolojik mücadele yapılarak ilimizde üretimi yapılan hububat, bağ ve sebze üretim alanlarından kaliteli ürün yetiştirilmesi hedeflenmektedir. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İvrindi Cevizin Merkezi OlacakÖnceki Haber

İvrindi Cevizin Merkezi Olacak

'İnternetten anne sütü almayın' uyarısıSonraki Haber

'İnternetten anne sütü almayın' uyarısı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar