Şekerbank

Su ürünleri tesislerimizde yıllık 325 ton balık eti üretiliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Su ürünleri tesislerimizde yıllık 325 ton balık eti üretiliyor
Tofidass

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürüm Zekeriya AR, Mudurnu ilçesi Taşkesti beldesinde bulunan Alpa Su ve Deniz Ürünleri Bekdemirler Alabalık Tesisinde çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tesis sahibi ve aynı zamanda Sakarya Bolu Düzce Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Üreticileri Birliği Başkanı Mahmut ALTIPARMAK İl Müdürü Zekeriya AR’a Tesisi ve Alabalık yetiştiriciliği hakkında bilgiler aktardı. 

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Zekeriya AR;

“Gıda arzının önemi tüm dünyada kritik öneme haiz olmuşken üretmek ve üreteni desteklemek oldukça önemli hale gelmiştir. Bolu gibi tabiatın kalbi olan bir şehrimizde tatlısu kaynaklarımızdan maksimum düzeyde faydalanmanın örneklerinden birini teşkil eden tesisimizde üreticimiz tarafından ticari yetiştiricilik başarılı bir şekilde sürdürülmektedir.

İlimizde ağırlıklı olarak Gökkuşağı alabalığı yetiştirilmekle birlikte sülük ve sazan yetiştiriciliği de yapılmaktadır.

Sazan yetiştiriciliğinde amaç; ilimizde ve Bakanlığımızca belirlenen çevre illerimizde göl, gölet, baraj gölü ve akarsu kaynaklarında balık popülasyonunu artırmak amacıyla balık stoklarını üretimle desteklemesinin yanında, halkımızın sağlıklı beslenmesi için hayvansal proteinin en iyi kaynaklarından olan balık tüketimine ve amatör olta balıkçılığının gelişimine de katkı sağlamaktadır.

İlimizde bulunan Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesislerimiz 36 adet olmakla birlikte bu tesislerimizde yıllık 325 ton balık eti ve yaklaşık 8,5 Milyon yavru ilimiz ve ülke ekonomimize katkı sağlamaktadır.

Bizlerde bu üretim sürecinde üreticilerimizin yanında yer alarak bakanlığımız öncülüğünde üzerimize düşeni her daim yapmaya hazırız. Üreticimizi tebrik ediyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Kadın Olmazsa Bu Topraklar Sahipsiz Kalır!Önceki Haber

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: Kadın Ol...

Çiftçinin enflasyonu yıllık %72 olduSonraki Haber

Çiftçinin enflasyonu yıllık %72 oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar