Şekerbank

Samsun’da Su Ürünleri Avcılığına Sezonluk Yasak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Samsun’da Su Ürünleri Avcılığına Sezonluk Yasak
Tofidass

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, 1 Nisan - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında iç sularda su ürünleri avcılığını yasakladığını duyurdu. İl Müdürü İbrahim Sağlam, artan nüfus ve gelişen ihtiyaçlar nedeniyle doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine karşı, sürdürülebilir avcılığın ve ekosistemin korunmasının önemine vurgu yaptı.

Yasak süresince, Sazan, Kadife, Siraz, Yayın, Tatlı Su Kefali ve diğer balık türlerinin avlanması yasaktır. Balıkçıların, yasağın başlamasıyla birlikte teknelerini karaya çekmeleri gerekmekte ve 1 Temmuz 2024 tarihine kadar iç sularda av araç ve gereçlerinin bulundurulması da yasaklanmıştır.

Yasak öncesi avlanan balıkların, en geç üç gün içinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine stok tespiti yaptırılmasını takiben satışı yapılabilir. Tespiti yapılmayan ürünlerin nakli ve pazarlanması yasaktır ve yasal işlem başlatılacaktır. Stok tespiti yapılan balıkların satışında “stok tespit belgesi” zorunludur ve bu balıkların 7 gün içinde satılması veya işlenmesi gerekmektedir.

İl Müdürü Sağlam, av yasağına uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacağını, yasaklara uyulmasının hem vatandaşların menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Ayrıca, yasak dönemde avcılık yapanların en yakın İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına bildirilmesi çağrısında bulundu.

Samsun ili sınırları içerisinde bulunan Bafra ve 19 Mayıs ilçelerindeki Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl-Simenit, Ladik Gölü gibi doğal göllerin yanı sıra, Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde denetimlerin yapılacağı ve yasakların başlangıç ve bitiş tarihleri olan 1 Nisan-1 Temmuz 2024 tarihleri arasında uygulanacağı ifade edildi.

     

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye’nin İlk Yüzer GES’inde Verimlilik Güneşi ParlıyorÖnceki Haber

Türkiye’nin İlk Yüzer GES’inde Verimlili...

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanındaSonraki Haber

Başkan Böcek zor günde üreticinin yanınd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar