Şekerbank

Meteorolojiden Türkiye geneline yağış uyarısı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meteorolojiden Türkiye geneline yağış uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Tofidass

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Göller Yöresi, Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Marmara'da, yarın (Pazar) Trabzon, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak; Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun yüksekleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve Bitlis çevrelerinde yoğun olmak üzere kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığının yağış alan bölgelerde 2-8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgârın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların bu akşam saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu kıyı kesimlerinde, gece saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde doğusu yer yer kuvvetli olmak üzere bölge genelinin, gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde kuzey kesimleri ile yarın İç Ege'nin güney kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Hatay, Adana ve Osmaniye ile Mersin'in doğu, Kahramanmaraş'ın batı çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, zamanla kuzey ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyinin, Nevşehir ve Kayseri ile Konya'nın kuzey çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Sivas ve Yozgat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Ankara'nın kuzey çevreleri ile Çankırı'da karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin, akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle kar, Iğdır, Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur, Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde görülmesi, Muş'un güneyi ve Bitlis'teki kar yağışlarının yoğun olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, yer yer çok bulutlu, yarın (Pazar) doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus, yer yer sis bekleniyor.

Kaynak:Tarım Pusulası


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN
Ülkemizde Patates Ve Soğanın İhraç Edilmesine Yönelik Herhangi Bir Kısıtlama YokÖnceki Haber

Ülkemizde Patates Ve Soğanın İhraç Edilm...

Tarımsal kalkınmanın anahtarı planlı ve sürdürülebilir bir üretim politikasıSonraki Haber

Tarımsal kalkınmanın anahtarı planlı ve...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar