Şekerbank

Köy Kahvesi programı 500 bin kişiye ulaştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Köy Kahvesi programı 500 bin kişiye ulaştı
Tofidass

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan bitkisel ve hayvansal üretime dair pandemi döneminde zorunlu olarak aksayan yüz yüze çiftçi eğitimlerini telafi etmek amacıyla uzaktan çiftçi eğitimi olarak hazırlanan ve sosyal medyadan canlı yayınlanan çiftçilerin uzmanlara soru sorabildiği Köy Kahvesi programı 40 bölüm sonunda 500 bini aşkın kişiye ulaştı.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdür V. Gökhan Karaca “ İl Müdürlüğü olarak Covid-19’dan önce rutin olarak devam eden denetim, eğitim ve kontrol çalışmalarımızın kesintisiz devam edebilmesi için gerekli tüm tedbirleri aldık. Pandemi kurallarına dikkat ederek çalışmalarımıza aralıksız devam ettik ve ediyoruz. Bu kapsamda tarımsal yayım faaliyetlerinin aynı şekilde devam edebilmesi için teknolojinin nimetlerinden yararlandık. Covid-19 nedeniyle ara vermek zorunda kaldığımız çiftçi toplantıları gibi yayım faaliyetlerini uzaktan nasıl devam ettiririz diye düşündük ve köy kahvelerinde anlattığımız konuları sosyal medya hesaplarımız üzerinden devam ettirmeye karar verdik. Mart ayında başladığımız ilk programdan itibaren üzerine koyarak 40 programı geride bıraktık. Bu 40 programda istatistiki verilere göre 500 bini aşkın kişiye ulaştık. Programa bu kadar ilginin olmasının da nedeni alanında uzman kişilerle bitkisel ve hayvansal üretime yani tarıma dair her şeyi konuşmamız ve gelen sorulara anında cevap vermemiz oldu.” dedi.

Köy Kahvesi programında “Gıda İşletmelerinde Corona Virüs Tedbirleri, Antalya'da Hayvancılık Ve Hayvan Sağlığı Çalışmaları, Fide Ve Fidan Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar, Antalya'da Balıkçılık Ve Balığın Beslenmedeki Önemi, Bitki Koruma Ürünlerinin Doğru Kullanımı, Bitkisel Üretimde Reçete Sistemi Ve Üretici Kayıt Defteri Uygulamaları, Mera Kanunu Ve Uygulamaları, Muz Üreticisi Gülay Yando İle Muz Yetiştiriciliği, Şap Hastalığı, Tarla Faresi Mücadelesi, Akdeniz Meyve Sineği İle Mücadele, Yayla Bölgelerinde Örtüaltı Fide Dikimi, Turunçgil Unlu Biti İle Mücadelesi, Brusella Hastalığı, Kırsal Turizm Ve Kalkınma Etkileşimi, Tropik Meyve Yetiştiriciliği Elmalı'da Serada Çiftçilerimizle Fide Dikimi, Toprak Analizine Dayalı Gübreleme Ve Gübre Alırken Dikkat Edilecek Hususlar, Anaç Koyun Keçi Desteklemeleri, Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliğinde Bitki Virüs Hastalıklarına Karşı Alınacak Tedbirler, Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği, Topraksız Katlı Çilek Yetiştiriciliği, Örtü Altı Karpuz Üretimi, Asgari Sera Standartları Kooperatifçilik Ve Önemi, Sirke Sineği Mücadelesi, Antalya'da Küçükbaş Hayvancılık, Çiftçi Eğitim Çalışmaları, Kesme Çiçek Sektörü, Alanya Ve Gazipaşa'da Tropik Meyve Yetiştiriciliği, Unlu Mamül İşletmlesinde Korona Virüs Tedbirleri, İç Ve Dış Pazar İsteklerine Göre Sebzede Çeşit Seçimi Çıralı'da Organik Tarım, Köy Kahvesi Bayram Özel Dünya Süt Günü Özel, Batemin Türk Tarımı İçin Önemi, Düşük Faizli Tarımsal Krediler, Hasatta Dane Kaybının Önlenmesi Ve Anız Yangınları, Tarım Arazilerinde Mülkiyet Devrine İlişkin Uygulama Talimatı, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği” konuları konuşuldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yerli Üretim, Traktörde Dengeleri DeğiştiriyorÖnceki Haber

Yerli Üretim, Traktörde Dengeleri Değişt...

Bayraktar: ÇKS başvuru süresi uzatılmalıdırSonraki Haber

Bayraktar: ÇKS başvuru süresi uzatılmalı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar